Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Economic Board

The Economic Board

In The Economic Board komen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden samen om zich in te zetten voor economische groei van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen. Zij werken gezamenlijk aan de missie om de regio in 2025 als Lifeport op de kaart te hebben gezet als the place to be op het gebied van Food, Health en Energy.

The Economic Board wordt gevormd door achttien kopstukken uit het onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Zij bezitten ieder over een groot en uniek netwerk en zijn de ambassadeurs van de regio. Voorzitter van The Economic Board is Hubert Bruls, burgemeester van de gemeente Nijmegen. De board wordt ondersteund door een projectbureau, waar specialisten uit communicatie en marketing, het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid werken aan de speerpunten van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen: Health, Hightech, Food en Energy.

Samen met partners uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheidsinstellingen zet The Economic Board zich in als motor van de regio. Dat doet ze onder meer door te communiceren over het bijzonder potentieel en ontwikkelingen in de regio, mogelijke partners aan elkaar te verbinden en bedrijvigheid en innovaties te stimuleren en aan te jagen.

Meer weten over het speelveld van The Economic Board? Kijk dan op theeconomicboard.com.

De connectie Regio Arnhem Nijmegen en The Economic Board

De verbinding tussen de Regio Arnhem Nijmegen en The Economic Board loopt via het Portefeuillehoudersoverleg (PFO) Economie. Het PFO Economie benoemt één boardlid uit het college van Burgemeester en Wethouders van één van de regiogemeenten, anders dan de gemeenten Arnhem en Nijmegen. De overheidsgeleding van The Economic Board wordt hierdoor gevoed vanuit de brede regio.

Bekijk de explainer animatie van The Economic Board.