Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Tweede oproep warmtevoucher

08-07-2020

Na een succesvolle eerste oproep volgt nu de tweede oproep tot het indienen van aanvragen voor de financiering van een haalbaarheidsstudie voor het onderzoek naar duurzame warmteleveringssystemen in het INTERREG VA-project “Task Force Warmtetransitie”.

Landsdeel Oost komt als eerste met een integrale gebiedsgerichte aanpak

06-07-2020

Om de meer gebiedsgerichte aanpak van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) handen en voeten te geven is de Omgevingsagenda ontwikkeld. Omgevingsagenda’s brengen per landsdeel de verschillende omgevingsvisies, wateragenda’s en lopende programma’s – nationaal, provinciaal, gemeentelijk – met elkaar in verbinding. Landsdeel Oost (provincie Gelderland en Overijssel) is al eerder gestart als pilot en daarom nu als eerste agenda al klaar. Daarmee is een belangrijke stap gezet richting de nieuwe manier van interbestuurlijke samenwerking ten aanzien van de inrichting van Nederland.

Onze fietsburgemeester

02-07-2020

Regio Arnhem Nijmegen heeft sinds gisteren een echte #fietsburgemeester! Niemand minder dan Maarten Tjallingii kreeg virtueel de fietsburgemeestersketting omgehangen en gaat zich de komende jaren inzetten om mensen enthousiast te maken voor de fiets. Dat deed hij natuurlijk al, maar nu ook als fietsburgemeester. Maartens’ motto is: Hoe vitaler je bent, hoe beter je presteert. Fietsen is een goed middel om je vitaliteit te behouden en te vergroten. Maarten gefeliciteerd en veel succes met je nieuwe baan!

1 miljard beschikbaar voor Green Deal

02-07-2020

De Europese Commissie heeft een nieuwe financieringsregeling in voorbereiding onder het Horizon 2020 programma. De regeling is gekoppeld aan de Europese Green Deal (https://www.regioan.nl/nieuws/... )en behelst een extra investering van 1 miljard euro ter ondersteuning van de EU-doelstelling om in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. De regeling gaat in september open, maar er is nu reeds een concept (https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/strategy/european-green-deal/call_nl) beschikbaar.

Europese week van regio’s en steden grotendeels digitaal

02-07-2020

De European Week of Regions and Cities (EWRC) is met gemiddeld zo’n 6000 deelnemers het grootste jaarlijkse evenement in Brussel dat gewijd is aan lokaal en regionaal beleid. Vanwege de Covid 19 crisis zal de week –die oorspronkelijk gepland stond voor 12-16 oktober- nu over drie weken worden uitgesmeerd. Bovendien zal een groot deel van de bijeenkomsten in digitale vorm gaan plaatsvinden. De regio Arnhem Nijmegen past haar programma aan en zal de workshops en andere evenementen die zij in het kader van de week in Brussel van plan was te organiseren nu online aanbieden.

10 miljoen voor innovatieve batterij

02-07-2020

De Europese Commissie heeft een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe state-of-the-art batterijoplossing voor elektrische voertuigen. Voor de beste inzending is een prijs van 10 miljoen euro beschikbaar. De deadline voor het indienen van voorstellen is 17 december 2020.