Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Meer ICE's en geen goederen via spoor IJssellijn

15-09-2020

Regio Arnhem Nijmegen maakt zich zorgen over de leefbaarheid in haar regio, nu het ministerie van IenW samen met andere partijen aan een Toekomstbeeld OV2040 werkt. Daarom stuurt de regio half juli een brief met haar wensen en zorgen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zo pleit de regio ervoor dat er meer ICE's via Arnhem gaan rijden en dat er geen goederen per spoor worden vervoerd over de IJssellijn.

MKB-deal

14-09-2020

De 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen hebben samen met de provincie Gelderland en diverse belangen- en ondernemersverenigingen een voorstel ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) om honderden midden- en kleinbedrijven in de regio te helpen bij vragen en investeringen in digitalisering. In totaal willen de samenwerkende partijen dat er 1,6 miljoen euro beschikbaar komt via een MKB-Deal voor de periode 2021-2023. Digitalisering is een essentiële voorwaarde voor veel mkb-ondernemers om hun bedrijf toekomstklaar te maken.

Werkgevers focussen op ‘minder reizen’

10-09-2020

Welke maatregelen en regelingen treffen werkgevers zelf om duurzaam reisgedrag te bevorderen? Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit onderzocht. Een van de conclusies is dat de mogelijkheden om thuis te werken en online te vergaderen sterk verbeterd zijn tijdens de coronacrisis. 70% van de werkgevers verwacht de komende 12 maanden met het stimuleren van ‘minder reizen’ bezig te blijven. Goed nieuws dus voor de bereikbaarheid van onze regio.

Oost-Nederland wil aan de slag met Nationaal Groeifonds

08-09-2020

Oost-Nederland is klaar voor investeringen uit het Nationaal Groeifonds dat het kabinet maandag heeft aangekondigd. In de Kamerbrief Nationaal Groeifonds stelt het kabinet dat ‘Investeringen in de economie van de toekomst, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie, robotica en duurzaamheidstechnologie, een sleutel kunnen zijn voor toekomstige innovatie.’ De regio’s, kennisinstellingen en het bedrijfsleven in Oost-Nederland lopen voorop op het gebied van medische technologie, Artificial Intelligence (AI), fotonica, nanotechnologie en robotica. Daarom roepen zij het kabinet op de investeringen uit het vandaag gepresenteerde Groeifonds voor een significant deel te laten landen in Oost-Nederland.

Primeur: wekelijks digitaal spreekuur RES

27-08-2020

Op donderdag 27 augustus is de première van het digitale spreekuur van RES Arnhem Nijmegen! Wekelijks kun je tussen 14.00 en 14.30 uur via Teams je vragen stellen over het voorlopige concept bod en andere RES-zaken.

Duurzame troonrede over de breekijzers voor een socio-economische transitie

24-08-2020

Op 1 september zal Prof. Jan Jonker (Radboud Universiteit) de Duurzame Troonrede van 2020 houden in Den Haag in het kader van de 22ste editie van Duurzame Dinsdag. In zijn rede zet hij een visie neer op het komende decennium aan de hand van een aantal noodzakelijke transities. Dat doet hij aan de hand van zeven 'breekijzers'.