Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Winnaar van de Circular Economy Award

08-11-2018

De regio Arnhem – Nijmegen is uitgeroepen tot de beste circulaire regio van Nederland. Tijdens het BT Event op 8 november in Rijswijk, maakten juryvoorzitter Cees-Jan Pen en Petran van Heel van ABN AMRO de winnaars van de titels Beste Circulaire Regio en Beste Circulaire Werklocatie bekend.

Arnhem en Nijmegen presenteren: Cultuurregio 025

31-10-2018

Een cultureel broeikasfestival, een netwerk voor jeugdtheater en dans of een Gelders filmfonds: dit zijn drie voorbeelden van proeftuinen die in het kader van Cultuurregio 025 worden uitgevoerd. Cultuurregio 025, vandaag gepresenteerd door de gemeenten Arnhem en Nijmegen en de provincie Gelderland, moet een antwoord geven op de vraag hoe het cultuurpubliek in de regio Arnhem-Nijmegen beter bediend kan worden, ook met het oog op veranderende behoeften en het veranderend gedrag. De naam 025 refereert aan de kengetallen van de steden: 024 (Nijmegen) en 026 (Arnhem).

Verkiezing Circulaire Regio - Stem nu!

18-10-2018

De regio Arnhem Nijmegen is door de jury van de ABN AMRO Circular Economy Awards genomineerd als een van de finalisten in de categorie regio. De andere finalisten zijn Haarlemmermeer en Ooststellingwerf. De winnaar wordt bepaald via stemming. De online publieksstemming via de site van Stadszaken.nl telt voor 50% mee in de definitieve toekenning. Vergeet dus niet te stemmen.

Europese subsidiemogelijkheden in de Nederlands-Duitse grensregio

17-10-2018

De grensregio’s in Europa zijn de verbindende schakels van de Europese Unie. Ter ondersteuning van de Nederlands-Duitse samenwerking in onze grensregio is het INTERREG-programma Deutschland-Nederland in het leven geroepen.

Regio zet zich op de kaart tijdens Europese week van regio's en steden

15-10-2018

Op 9 en 10 oktober heeft een bestuurlijke delegatie van de Regio Arnhem Nijmegen de European Week of Regions and Cities (EWRC) bezocht. 27 bestuurders en stakeholders uit de Regio Arnhem Nijmegen zijn het gesprek aangegaan in Brussel over relevante Europese ontwikkelingen en samenwerkingskansen voor de regio.

Impressie RegioSafari

15-10-2018

De vier RegioSafari dagen zijn nu achter de rug. Hoe is het programma ontvangen? Lees het verslag en de ervaring van een deelnemer.