Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

De impact van de coronacrisis op de regio

31-03-2020

Inmiddels zijn we alweer iets verder en wordt het steeds duidelijker welke impact de coronacrisis heeft. Op de wereld, op Nederland, maar ook op de regio Arnhem – Nijmegen – Ede / Wageningen. Graag wijzen we op het initiatief van The Economic Board, een up-to-date regionale monitor.

EU zet vol in op bestrijding Corona

24-03-2020

Covid-19 is een ernstige noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid voor onze burgers, samenlevingen en economieën, met besmettingen in alle lidstaten. Het veroorzaakt een grote economische schok voor de EU. Daarom presenteert de Europese Commissie een respons om de sociaal-economische gevolgen van de uitbraak van Covid-19 te beperken, in de vorm van een gecoördineerde Europese respons.

Werk mee aan de Polis conferentie over Europese duurzame en innovatieve mobiliteit

24-03-2020

De Regio Arnhem Nijmegen en de provincie Gelderland organiseren op 2 en 3 december 2020 samen met Polis de internationale Polis conferentie over duurzame mobiliteit. Met deze conferentie wil de Regio Arnhem Nijmegen zich samen met provincie Gelderland op de Europese kaart zetten als duurzame, internationale en innovatieve mobiliteitsregio.

Europese Commissie lanceert nieuw actieplan circulaire economie

24-03-2020

De Europese Commissie heeft op 11 maart een nieuw actieplan voor de circulaire economie aangenomen. Circulaire economie is een van de belangrijkste bouwstenen van de Europese Green Deal, Europa's nieuwe agenda voor duurzame groei (lees ook: artikel Green Deal). Het nieuwe actieplan kondigt wettelijke en niet wettelijke maatregelen aan die ervoor moeten gaan zorgen dat (gebruikte) hulpbronnen zo lang mogelijk in de economie van de EU blijven.

Nieuwe LIFE call van start op 2 april

24-03-2020

Op 2 april gaat een nieuwe subsidieronde van het Europese LIFE programma van start. Dit programma is vooral interessant voor aanvragen op het gebied van milieu en klimaat. Zowel publieke als private organisaties mogen aanvragen voor LIFE subsidies indienen. Hierbij gaat het om overheidsorganisaties, NGO’s, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven (m.u.v. VOF’s en maatschappijen).

Nieuwe industrie strategie: groen, digitaal en concurrerend

24-03-2020

Op 10 maart publiceerde de Europese Commissie een nieuwe strategie voor de industrie, inclusief het midden– en kleinbedrijf (MKB). Het plan kent drie pijlers die de industrie moeten transformeren, het MKB ondersteunen en Europa duurzaam en concurrerender moeten maken: de groene transitie, de digitale transitie en het vergroten van het concurrentievermogen op het wereldtoneel.