Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Nieuwe regionaal economische monitor

17-01-2019

Er is een nieuwe editie van de regionale monitor verschenen. Deze is onlangs in de stuurgroep investeringsagenda gepresenteerd. De monitor geeft inzicht in de economische ontwikkeling van de regio en laat daarbij ontwikkelingen zien rond thema's als werkgelegenheid, economische ontwikkeling, arbeidsparticipatie, duurzaamheid ontwikkeling binnensteden. De informatie en inzichten zijn nuttig voor de verdere ontwikkeling van de investeringsagenda en evenzeer voor de agendavorming en activiteiten in de PFO's.

Nieuwe fietsambitie regio Arnhem Nijmegen vastgesteld: mooi resultaat!

19-12-2018

In het Portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van 12 december 2018 is het ambitiedocument Samenwerkingsagenda Fiets vastgesteld. Het ambitiedocument bevat de ambities van de regio om door stimulering van het fietsgebruik en slimme fietsmaatregelen de bereikbaarheid en duurzaamheid van de regio Arnhem Nijmegen te verbeteren.

Korte impressie van RegioOverleg(t) op 12 december

18-12-2018

Op woensdag 12 december 2018 was het stadhuis van Nijmegen het domein van de Regio Arnhem Nijmegen. De wethouders Duurzaamheid, Economie, Wonen en Mobiliteit vergaderden met hun collega's uit de regiogemeenten. De 4 agenda's kenden een groot aantal onderwerpen. Na afloop van elk PFO is elke voorzitter voor de camera verschenen en heeft verteld wat er zo al op de agenda stond en welke afspraken zijn gemaakt. Nieuwsgierig?

Vlogs van de voorzitters PFO's

18-12-2018

De wethouders Duurzaamheid, Economie, Wonen en Mobiliteit vergaderden op 12 december met hun collega's uit de regiogemeenten. Na afloop van elk PFO is elke voorzitter voor de camera verschenen en heeft vertelt wat er zo al op de agenda stond en welke afspraken zijn gemaakt

Update regionale investeringsagenda

13-12-2018

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe regionale investeringsagenda Arnhem-Nijmegen-Provincie, editie 2019-2020. De planning is dat deze eind januari verschijnt.

​Europese week van de duurzame energie

06-12-2018

Van 18 tot en met 20 juni 2019 vindt in Brussel de 14e editie van European Sustainable Energy Week (EUSEW) plaats. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Commissie en is, met 2500 bezoekers in 2018, inmiddels uitgegroeid tot het grootste evenement op het gebied van duurzame energie in Europa. Tijdens EUSEW worden onder meer 12 sustainable energy awards in 4 categorieën (innovatie, participatie, leiderschap en jeugd) uitgereikt.