Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Vaststelling manifest circulaire economie

03-12-2020

Met de vaststelling op 2 december 2020 van het manifest ‘Maak werk van de circulaire economie’ willen de gezamenlijke gemeenten en ondernemersorganisaties in de Regio Arnhem Nijmegen het bedrijfsleven in de regio bewust maken van het belang om te investeren in kennis en kunde om circulair te kunnen werken.

Investering van 1,6 miljoen in MKB in regio Arnhem/Nijmegen

27-11-2020

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de MKB-deal regio Arnhem-Nijmegen Sm@rt Together toegekend. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft vandaag dertien MKB-deals uit de tweede ronde, waaronder de MKB-deal regio Arnhem-Nijmegen, officieel ondertekend samen met de verantwoordelijke regionale bestuurders. Namens de regio Arnhem-Nijmegen zette Peter de Baat, burgemeester van Montferland en bestuurlijk voortrekker namens die regio, zijn handtekening onder deze MKB-deal. De regio kan nu de maximale bijdrage van 400.000 euro van EZK tegemoet zien. De totale investering in het mkb bedraagt 1,6 miljoen euro.

Circular Economy Award wederom in de regio Arnhem Nijmegen

27-11-2020

Voor de tweede keer op een rij valt een werklocatie in de regio Arnhem Nijmegen in de prijzen. Innofase in Duiven is uitgeroepen tot dé circulaire werklocatie in Nederland van 2020. Vorig jaar ontving het Arnhemse bedrijvenpark IPKW deze precieuze prijs. De regio Arnhem Nijmegen heeft de ambitie om dé circulaire topregio in Nederland en Europa te worden. Op de werklocaties Innofase en IPKW wordt hieraan in ieder geval al hard aan de weg getimmerd.

5% meer fietsers op snelle fietsroutes regio Arnhem-Nijmegen

27-11-2020

De snelle fietsroutes in Gelderland zijn weer drukker geworden. Dat blijkt uit de fietstelling die de provincie Gelderland in september 2020 hield. Er zijn in 2020 4% meer fietsritten gemaakt over de snelle fietsroutes dan in 2019. En in de regio Arnhem-Nijmegen zelfs 5% meer.

Midden- en Kleinbedrijf staat centraal in herstel uit de coronacrisis

19-11-2020

Voor het economisch herstel uit de coronacrisis benut Oost Nederland de kracht van het Midden- en Kleinbedrijf. Samen met de kennisinstellingen leidt dit tot snelle innovaties. Het mkb is de economische motor van Oost-Nederland; ze zorgen voor zeven op de tien banen in het bedrijfsleven. De provincies en regio’s in Oost Nederland benutten die kracht van het mkb. Landelijke innovatieprogramma’s moeten hier beter op inspelen door hun strategie en uitvoeringsmiddelen beter toe te spitsen op de kracht van het mkb.

Snel en soepel van A naar B dankzij het RVMT

16-11-2020

Stel, drie auto's botsen op de A12 ter hoogte van Arnhem. De snelweg is geblokkeerd; geen auto kan er meer door. Al snel treden er lokale en regionale omleidingsroutes in werking zodat het verkeer toch kan doorrijden. Dit gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Dit is het resultaat van intensieve samenwerking tussen gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat in het Regionaal VerkeersManagement Team (RVMT). Hoe managet dit team het verkeer in onze regio en wat zijn de plannen voor 2021 en verder?