Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

RES Arnhem Nijmegen brengt nieuwsbrief uit

30-08-2019

De eerste nieuwsbrief van RES Regio Arnhem Nijmegen is donderdag 29 augustus verschenen. In deze nieuwsbrief worden de ontwikkelingen in de regio gedeeld.

Regio Arnhem Nijmegen is door het Rijk gevraagd om een Regionale Energiestrategie (RES) op te stellen. En deze RES voor de Regio Arnhem Nijmegen moet echt van, voor en door de regio zijn. Dit gezamenlijke regionaal proces gaan de overheden met elkaar in, samen met maatschappelijke partners en inwoners.

Democratiefestival - welkom!

19-08-2019

Democratie is iets om te koesteren en zuinig op te zijn. En af en toe heeft onze democratie ook onderhoud nodig. Daarom gaan we tijdens het Democratiefestival (30 en 31 augustus) op het eiland Veur Lent met elkaar in gesprek. Jong, oud, bekende en onbekende Nederlanders, politici, maatschappelijke organisaties en bedrijven. We gaan naar elkaar luisteren, we nemen stelling en gaan de discussie aan. We leren van elkaar, we verbazen elkaar en daarna drinken we samen wat. We denken na over het Nederland van nu en straks.

Innoveren bij Schut Papier

29-07-2019

Regio Arnhem Nijmegen is uitgeroepen tot de beste circulaire regio van Nederland. “De regio is een échte voorloper op het gebied van de circulaire economie” oordeelt de jury. Papierfabriek Schut Papier in Heelsum bewijst dit elke dag opnieuw. Hoe doen zij dat?

Event The Economic Board x INNOVATE

22-07-2019

In Arnhem – Nijmegen – Wageningen gaan verbinden, samenwerken, experimenteren en innoveren hand in hand. Tijdens het event op 3 oktober 2019 spreken inspirerende innovators over belangrijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van Food, Health, Energy en High Tech.

Waar is het mooie van Rijn en Waal?

15-07-2019

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal. Heel interessant dus voor Regio Arnhem Nijmegen om aan mee te doen.

Ruimtelijke Uitwerking Regionaal programma werklocaties (RPW) vastgesteld.

21-06-2019

De gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen hebben in het Regionaal Programma Werklocaties (RPW) afspraken gemaakt over bedrijventerreinen, kantoren en perifere detailhandel (PDV). Doel van deze afspraken is het terugdringen van het huidige overaanbod aan werklocaties in onze regio om zo weer balans te brengen in vraag en aanbod. Dit is een voorwaarde voor nieuwe uitgifte op meer geschikte locaties. Op 6 februari 2018 stelde het college van Gedeputeerde Staten (GS) het RPW vast. Samen met de regio werkte de provincie aan de uitvoering van de gemaakte afspraken. Op 4 juni 2019 heeft GS de Ruimtelijke Uitwerking vastgesteld.