Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Actualisatie website?! Even geduld a.u.b.

22-05-2018

Op deze website is nog niet alle informatie bijgewerkt. In verband met de verkiezingen in 17 gemeenten, moeten een aantal gegevens nog bijgewerkt worden. Zo mist u nu de informatie over portefueillehouders. Zodra de colleges zijn gevormd, zal ook deze website weer geactualiseerd worden.

Tot die tijd vragen wij uw begrip. 

"Regio Arnhem-Nijmegen is de top van Nederland"

19-04-2018

Dit schrijven Gedeputeerde Staten van Gelderland in de Statennotitie "Sterk bestuur voor de opgaven van morgen". Deze notitie is op 4 april door GS aangeboden aan de gemeenteraden en colleges van de Gelderse gemeenten. De notitie geeft een tussenbalans en een vooruitblik op het provinciale programma Sterk Bestuur.

Financiële stukken

18-04-2018

Vorige week zijn de ontwerp-jaarrekening 2017 en ontwerpbegroting 2019 aangeboden aan de gemeenteraden van de 18 gemeenten. In de ontwerp-jaarrekening is ook het jaarverslag en de jaarrekening van The Economic Board opgenomen. Ook heeft het Algemeen Bestuur van de RegioAN in een  brief aangeboden waarin zij stil staat bij de algemene financiële en beleidsmatige kaders voor het jaar 2019. De gemeenteraden zijn uitgenodigd een eventuele zienswijze en voor 13 juni 2018 naar voren te brengen. Het Algemeen Bestuur wil op 20 juni tot vaststelling overgaan.

Nijmegen Green Capital 2018 goed op weg

16-04-2018

Op 21 januari 2018 werd Nijmegen officieel Europa’s groenste hoofdstad tijdens een indrukwekkende handover ceremonie in de St. Stevenskerk. Green Capital van Europa word je niet zomaar. Zestien jaar consistent duurzaamheidsbeleid en het kunnen voldoen aan strenge criteria op 12 duurzaamheidsthema’s hebben Nijmegen deze prestigieuze prijs opgeleverd.

Doorslaggevend voor de internationale jury was dat “Nijmegen als geen ander in staat is om inwoners, bedrijven en overheid bij elkaar te brengen onder de gezamenlijke noemer van een groene stad. Een voorbeeld voor andere steden in Europa.”

#GR2018

21-03-2018

Na de verkiezingen en het vaststellen van de definitieve uitslag volgen in 17 gemeenten de onderhandelingen. Inzet is een nieuw coalitieprogramma en de vorming van een nieuw college. De Stuurgroep Investeringsagenda Arnhem Nijmegen, The Economic Board en de Regio Arnhem Nijmegen hebben met de gezamenlijke notitie ‘Samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen’ aandacht gevraagd voor de kracht, de kansen en ambitie van het stedelijk netwerk. De gemeentesecretarissen is verzocht de notitie toe te voegen aan het overdrachtsdossier verkiezingen (bekijk de brief).