Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Regio Arnhem Nijmegen sluit Woondeal

19-12-2019

Met succes heeft de gemeente Nijmegen samen met de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem aandacht gevraagd bij het Rijk voor de druk op de woningmarkt in de regio Arnhem Nijmegen. Met het Rijk zijn afspraken gemaakt om een Woondeal te sluiten, met als hoofddoel om het woningtekort in de regio terug te dringen.

Blog van Carol van Eert - Samenwerken in de regio

19-12-2019

Vicevoorzitter van Regio Arnhem Nijmegen, Carol van Eert, schreef een blog over de samenwerking. De blog verscheen al eerder op de website van The Economic Baord.

Vlogs voorzitters over RegioOverleg(t)

19-12-2019

RegioOverleg(t) is elk kwartaal gepland met vergaderingen van de PFO's en van het Algemeen Bestuur. Op 4 december 2019 was de regio te gast bij gemeente Beuningen. Na afloop van de vergaderingen geven de voorzitters een samenvatting van het overleg.

​Europese Green Deal biedt kansen voor de regio

17-12-2019

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat op woensdag 11 december 2019 de Europese Green Deal is gepresenteerd. De Green Deal is topprioriteit en de rode draad door alle plannen die de Europese Commissie de komende 5 jaar zal presenteren. Het is daarom goed om te weten wat deze deal inhoudt, welke maatregelen er worden getroffen en wat dit voor onze regio betekent. In dit artikel heeft Bureau Brussel de belangrijkste speerpunten uit de Green Deal en een aantal reacties er op voor u op een rijtje gezet.

Subsidieaanvraag laadinfrastructuur binnenvaart ingediend

16-12-2019

Eind november heeft de gemeente Nijmegen samen met energiebedrijf ENGIE en scheepvaartonderneming BCTN bij OP Oost het project Energie Transhipment Hub Nijmegen ingediend. Het gaat om een zogeheten EFRO aanvraag voor het verkrijgen van Europese subsidie. Het doel is de ontwikkeling van een zero-emissie laad infrastructuur voor elektrische schepen op de Waal, maar ook andere voertuigen (zoals vrachtwagens en heftrucks) zouden in de toekomst via het project elektrisch en zonder uitstoot van schadelijke stoffen geladen kunnen worden.

Regio Arnhem Nijmegen staat weer als mobilititeitsregio op de kaart

04-12-2019

Met het programma Duurzame Mobiliteit en Bereikbaarheid zetten we regio Arnhem Nijmegen weer op de kaart. Op 4 december 2019 hebben alle wethouders mobiliteit van de 18 gemeenten in de regio besloten dat de samenwerkingsagenda voor het programma van 2020 – 2023 een feit is. Door samen te investeren in duurzame mobiliteit maken we ons samen sterk voor een leefbare regio, nu en in de toekomst.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.