Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
02 jul. 2020

1 miljard beschikbaar voor Green Deal

De Europese Commissie heeft een nieuwe financieringsregeling in voorbereiding onder het Horizon 2020 programma. De regeling is gekoppeld aan de Europese Green Deal (https://www.regioan.nl/nieuws/... )en behelst een extra investering van 1 miljard euro ter ondersteuning van de EU-doelstelling om in 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. De regeling gaat in september open, maar er is nu reeds een concept (https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/strategy/european-green-deal/call_nl) beschikbaar.

De concept regeling omvat 11 gebieden, waaronder acht thematische gebieden die de belangrijkste werkstromen van de Green Deal weerspiegelen. Een aantal van deze thematische gebieden zijn van bijzonder belang voor de regio Arnhem Nijmegen. Dat geldt onder anderen voor de thema’s van-boer-tot-bord, schone, betaalbare en veilige energie, duurzame en slimme mobiliteit, energie- en materiaal efficiënte gebouwen en industrie voor een schone en circulaire economie.

De thema’s zijn gericht op specifieke, impactvolle technologische en maatschappelijke innovaties die relatief snel kunnen bijdragen aan de duurzame transitie. Drie horizontale gebieden (kennis versterken, burgers mondig maken en internationale samenwerking) doorkruisen de acht thematische gebieden en bieden een perspectief op langere termijn om de in de Europese Green Deal beschreven transformaties te verwezenlijken. Een volledig overzicht van de thematische gebieden vindt u op deze website : https://ec.europa.eu/info/...

Voorstellen voor projecten en aanvragen voor financiering moeten voor eind januari 2021 worden ingediend. Op de Research and Innovation Days van 22-24 september bestaat de gelegenheid om projectpartners te vinden. Zie : https://ec.europa.eu/info/...

N.B. : De presentatie van de concept tekst van deze regeling is niet bindend. De bindende oproeptekst wordt gepubliceerd na het formele besluit van de Europese Commissie op het portaal financierings- en aanbestedingsmogelijkheden.