Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
13 mrt. 2020

100.000 spitsmijdingen in Nijmegen

Al 100.000 keer kozen mensen er bewust voor niet met de auto in de Nijmeegse spits te rijden. Een mooi resultaat van ons project SLIMspitsen, onderdeel van Slim & Schoon Onderweg. Drie SLIMmespitsers werden daarom begin maart in het zonnetje gezet door wethouder Harriet Tiemens van Gemeente Nijmegen. Deze en andere deelnemers aan SLIMspitsen rijden buiten de spits, of pakken de fiets of e-bike.

SLIMspitsen is een van de zeventien projecten van Slim & Schoon Onderweg en maakt zo onderdeel uit van het programma SLIM & Duurzame Mobiliteit en Bereikbaarheid van de regio Arnhem Nijmegen. Het project SLIMspitsen is opgestart vanwege de renovatie van de Nijmeegse Waalbrug. Tijdens deze renovatie zijn twee van de vier rijstroken op de Waalbrug dicht, waardoor de bereikbaarheid van Nijmegen onder druk staat. Met SLIMspitsen motiveren we automobilisten om op een andere wijze te reizen: niet (namelijk door thuis te werken), met OV of fiets, of als de auto onmisbaar is: buiten de spits. In SLIMspitsen werkt de regio Arnhem Nijmegen samen met gemeente Nijmegen.

5.022 mensen mijden de spits

Het project startte in april 2019, sindsdien doen 5.022 mensen mee. Zij mijden de spits als volgt:

•19% reist met de fiets;

•5% reist met het openbaar vervoer;

•59% neemt een andere route of werkt thuis;

•17% rijdt op een ander moment, buiten de avondspits.

De deelnemers aan SLIMspitsen sparen credits die ze kunnen verzilveren voor cadeaus of een donatie aan een goed doel, tot maar liefst € 270.

Meer lezen? waalbrug.slimspitsen.nl