Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
29 jun. 2020

13 nieuwe eHubs in Arnhem en Nijmegen

Vanaf maandag 15 juni zijn er 10 eHUBS in Nijmegen en 3 in Arnhem. Een eHUB is een verzamelplek waar verschillende elektrische vervoermiddelen staan die iedereen kan huren.

In het nieuwsbericht van 23 juni schreven we daar al over. Nu vertellen de betrokken wethouders iets meer.

Aftrap door wethouder Harriët Tiemens

Wethouder Harriët Tiemens trapte samen met enkele buurtbewoners de campagne af bij de eHUB in Hatert bij het winkelcentrum: "Dit is een mooie stap. Nijmegen blijft groeien maar de ruimte groeit niet mee. Om bereikbaar te blijven en fijn te wonen moeten we ons anders en schoner door Nijmegen en de regio verplaatsen. EHUBS in onze wijken voor deelauto’s en fietsen kunnen die verandering stimuleren en eenvoudiger maken.”

E Hubs Geopend

Aftrap in Arnhem door wethouder Roeland van der Zee

Met het coronaproof uitleveren van een elektrische fiets, nam wethouder mobiliteit Roeland van der Zee de Arnhemse 'eHUB' in gebruik. Op een eHUB kunnen Arnhemmers een elektrische fiets of elektrische bakfiets huren om bijvoorbeeld boodschappen in de stad te doen. In Arnhem zijn drie van deze eHUBs: aan de Bouriciusstraat vlakbij station Arnhem Centraal, bij het Transferium Gelredome en bij station Arnhem-Zuid.

Arnhem wil een gastvrije stad zijn. De deelfietsen zijn comfortabel en schoon: ideaal om de stad te bezoeken.

"Arnhem wil een gastvrije stad zijn", aldus Van der Zee. "Of je nu met het OV, met de auto, te voet of met de fiets naar het centrum wilt. Deze deelfietsen passen daar prima bij: schoon en comfortabel. Ideaal voor het Arnhemse heuvelachtig gebied."

Wat is een eHUB?

Een eHUB is een verzamelplek waar verschillende elektrische vervoermiddelen staan. Op dit moment staan er elektrische fietsen (Urbee) en een elektrische auto (Amber) in Nijmegen, en elektrische fietsen en elektrische bakfietsen in Arnhem (Cargoroo). Iedereen mag de vervoermiddelen huren.

Door gebruik te maken van een eHUB hoef je zelf geen elektrische fiets aan te schaffen om er een te kunnen gebruiken en comfortabel naar het centrum te fietsen. De elektrische fietsen van de eHUB zijn voor iedereen te huur via een app. Wanneer en hoe lang je er een huurt, bepaal je helemaal zelf. Zo kan iedereen, op elk moment van de dag, een passend elektrisch vervoermiddel gebruiken. Om langs de file naar het werk te fietsen, die zware boodschappen gemakkelijk te vervoeren of de kinderen naar school te brengen. Zo maken de eHUBs de keuze voor een (bak)fiets in plaats van de auto gemakkelijker. En dat scheelt ook nog eens flink wat CO2-uitstoot.

Bike Roeland Van Der Zee