Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
25 mei 2020

Arnhem en Gelderland gaan voor 90 waterstofauto’s

Minimaal 90 waterstofauto’s in en om Arnhem, dat is het doel van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Want waterstofauto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit, en verbeteren zo de luchtkwaliteit in de regio. Daarom is er het project H2-Drive, dat mensen die een waterstofauto kopen 50% korting geeft op het tanken en diverse andere voordelen. Een mooi, duurzaam initiatief, dat wij als Regio Arnhem Nijmegen toejuichen. Diverse ondernemers in Arnhem en omgeving kozen al voor een waterstofauto, zoals Kiemt, IPKW en Van Dorp.

Waterstof rijden is pionieren; in onze regio is er nog maar één waterstoftankstation beschikbaar: PitPoint in Arnhem. Ook de aanschafprijs is voor veel mensen een drempel om de auto te kopen. Om toch zo veel mogelijk mensen te stimuleren voor waterstof te kiezen, stelden gemeente Arnhem en provincie Gelderland hiervoor subsidie beschikbaar. Ze hebben marktpartijen uitgenodigd een voorstel te doen hoe ze zo veel mogelijk waterstofauto’s in Arnhem en omgeving willen laten rijden.

Uitvoering door consortium

Een consortium van vijf organisaties had het beste plan om waterstofrijden te stimuleren. Zij hebben dit plan uitgewerkt in een subsidieaanvraag en die subsidie is verleend. Dit consortium bestaat uit Gloedcommunicatie, H4 Lease, Herwers, Stichting Kiemt en KplusV. Samen bedachten zij H2-Drive: een project dat waterstofrijders een H2-Stimuleringspakket biedt. Met 50% korting op tanken in Arnhem, een ophaalservice bij een lege tank en diverse andere voordelen. Ditzelfde consortium won ook de opdracht om het project te flankeren met promotie van de regio en communicatie-activiteiten.

De voordelen van waterstof rijden

Waterstof rijden heeft veel pluspunten:

· Beter voor het milieu.

· Actieradius van 500-665 kilometer.

· Volle tank in 3 tot 5 minuten.

· Een bijtelling van slechts 8%.

· Geen motorrijtuigenbelasting en geen bpm.

Bekijk alle voordelen van waterstof rijden op h2-drive.nl/daarom-h2.

Meer weten?

Meer weten over H2-Drive en de mogelijkheden van waterstof(lease)auto’s voor uw bedrijf? Lisette Sant van H2-Drive vertelt u er graag over. Ze is bereikbaar via l.sant@kplusv.nl en 06-13773809.

Meer info staat ook op www.h2-drive.nl.

H2 Drive 3