Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
07 feb. 2018

Bezoek aan Eurocommissaris Timmermans

Op dinsdag 30 januari heeft burgemeester Ahmed Marcouch een bezoek gebracht aan Eurocommissaris Frans Timmermans op een van de bovenste verdiepingen in het Berlaymont gebouw aan het Schumannplein in Brussel. Het was een ontspannen gesprek waarbij burgemeester Marcouch de aftrap deed en vertelde over zijn eerste maanden als burgemeester van Arnhem.  

Een mooie introductie over Arnhem, de historie en de impact van WO II en wat dat met de inwoners van de stad heeft gedaan. Ook kwamen de economische ontwikkelingen in de stad en regio aan bod en het Europese Liberation Route Europe project; meer dan 10 jaar geleden gestart in Oosterbeek en uitgegroeid tot een prachtig internationaal project. Commissaris Timmermans kent Arnhem nog van ruim 30 dertig jaar geleden toen hij in Nijmegen studeerde en geregeld in Arnhem kwam om zijn schoonfamilie te bezoeken (en ook over voetbal werd gesproken). Burgemeester Marcouch heeft de Eurocommissaris uitgenodigd om naar de regio te komen in oktober dit jaar tijdens het Green Capital Nijmegen 2018 jaar om als keynote spreker op te treden tijdens een conferentie over circulaire economie. Een uitnodiging voor volgend jaar september werd direct aangenomen door de Eurocommissaris om aanwezig te zijn bij de 75 jaar herdenking van operatie Market Garden in Arnhem en de regio.

Inhoudelijk gesproken over hoe de regionale samenwerking in de regio is georganiseerd na de opheffing van de stadsregio Arnhem Nijmegen, op welke thema’s er wordt samengewerkt en hoe de Economic Board werkt aan o.a. de profilering van de regio in Nederland en in het buitenland. Commissaris Timmermans was ook geïnteresseerd om te horen hoe er grensoverschrijdend wordt samengewerkt en vroeg of wij de Europese Commissie meer kunnen voeden met voorbeelden van hoe de samenwerking wel werkt maar ook waar wij tegen aan lopen en wat verbeterd kan worden qua bv. Europese wet- en regelgeving.

Als fervent fietser vond Timmermans het erg leuk om het fietshesje te ontvangen dat gemaakt was voor de Velo-city2017 conferentie met het thema “The freedom of cycling” erop gedrukt. Bij het volgende bezoek kijken we even of het hesje ook echt gebruikt wordt en horen we of het inmiddels wat prettiger en veiliger is om te fietsen in Brussel.