Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
16 nov. 2016

Circulaire Economie: in opkomst van Arnhem Nijmegen tot Europa

Afgelopen tijd heeft Bureau Brussel gesignaleerd dat er bij veel gemeenten en partijen in de regio concrete projecten en ontwikkelingen zijn op het gebied van circulaire economie.  In Europa is circulaire economie een belangrijk thema. Veel regelgeving en financiering kent een oorsprong in Brussel.

De Europese Unie speelt een belangrijke rol met betrekking tot het stimuleren van een circulaire economie binnen de Unie. Dit doet de EU onder meer door wetgeving- en beleidsinitiatieven in het leven te roepen en huidige milieuwetgeving te herzien. Afgelopen jaar is de Europese Commissie met een actieplan gekomen. Ook wordt er financiering beschikbaar gesteld, onder andere via Europese financieringskansen als ELENA, LIFE, EFSI en Interreg.  


Ook bezig met initiatieven en projecten op het gebied van Circulaire Economie, en benieuwd naar Europese kennis, partners of financieringsmogelijkheden? Neem een keer contact op!
Ook zal Bureau Brussel in 2017 actief ondersteunen in het realiseren en uitdragen van de Europese ambities in de regio ten aanzien van circulaire economie.