Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
02 nov. 2017

Zijn we de beste regio op het gebied van circulaire economie?

Pawn Defeated

In Regio Arnhem Nijmegen zijn we al een tijdje bezig met projecten op het gebied van circulaire economie. Denk hierbij aan de activiteiten op bedrijventerrein IPKW, bij de DAR, Radboud UMC, de papierindustrie en ARN. Om erachter te komen of wij behoren tot de beste regio op het gebied van de circulaire economie, hebben we deelgenomen aan de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Helaas behoren we volgens de jury niet tot de beste 3 regio’s want dat zijn de regio’s Circular Friesland, gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Venlo. Op 2 november 2017 wordt bekend wie van hen de beste is. 

Wij zijn echter goed bezig volgens de jury, want zij vond het beleid in onze regio sterk. Zij miste echter de harde keuzes (financieel, maatschappelijk) die de regio heeft gemaakt om te komen tot de praktische uitvoering van projecten. Lees ook onze inzending nog eens.

Dat onze regio kansrijk is bleek ook op 10 oktober (Dag van de duurzaamheid) tijdens de door Bureau Brussel georganiseerde workshop ‘Circular Economy: stimulating and making way for circular business models’ ( https://www.regioan.nl/nieuws/europa-in-met-een-regionale-agenda-circulaire-economie/ ). Hier werd de presentatie van professor Jan Jonker (Radboud Universiteit) goed ontvangen en was de conclusie dat onze regio goed is gepositioneerd om regionale circulaire business modellen verder uit te werken met Europa.

Daar gaan we dan ook de komende jaren mee aan de slag!

(icon: Pawn by Vallone Design,The Noun Project)