Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
08 jun. 2017

Doorwerken aan de investeringsagenda Stedelijk netwerk Arnhem Nijmegen

Na het sluiten van het Bestuursakkoord over de investeringsagenda Stedelijk netwerk Arnhem Nijmegen werken steden en regio hard aan de verdere invulling van deze rollende agenda. Hoe brengen we de agenda verder, concreter en in uitvoering? Soms zijn de resultaten al heel concreet. 

Een greep uit de resultaten: vanuit het icoonprogramma 'Ruimte voor werk, kennis en innovatie in Health&Energy' is de economische-ruimtelijke verkenning voor de Novio-Tech Campus gestart. Ook de ruimtelijk economische verkenning op de Hotspot Energy is in voorbereiding. Arnhem en Nijmegen werken samen aan een aanpak voor start-ups en scale-ups, met binnenkort een aantal regionale bijeenkomsten in dit kader. In de binnensteden van Arnhem en Nijmegen krijgen in het kader van het icoonprogramma 'Bruisende binnensteden aan de rivier' al verschillende projecten vorm. Onder meer is in Arnhem 'Airborne at the bridge' geopend en nadert de nieuwbouw van Musis zijn voltooiing. In Nijmegen is de uitvoering van 'de groene Waalkade' gestart en zijn de transformatie van de Bloemerstaat en Hertogstraat in volle gang.

In verschillende Pfo's (mobiliteit, duurzaamheid en economie) is de investeringsagenda de komende tijd onderwerp van gesprek. Daarbij wordt vooral verkend hoe en waar de ambities van de Pfo's en de investeringsagenda slim in elkaar gehaakt kunnen worden.