Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
23 okt. 2017

Duurzame vervoerskeuzes in Arnhem met Europees innovatiegeld?

Arnhem dingt mee naar Europees geld voor onderzoek en innovatie met een Europees samenwerkingsproject over duurzaam vervoersmanagement. Het projectvoorstel 'PTP-Commute' (duurzame, gepersonaliseerde reisplanning voor pendelaars) is aangemeld binnen het EU programma Horizon 2020. 

Horizon 2020

Onder leiding van LEPT (London European Partnership for Transport) wordt er samengewerkt met de Universiteit van Stavanger, Polis, en 14 steden (Ljubljana, London, Stavanger, Budapest, Aarhus, Brno, Tilburg, Manchester, Utrecht, Krakow, Madrid, Bielefeld en La Rochelle).

Met het project willen de partijen de bestaande methodologie voor Persoonlijke Reisadviezen (PTP, personalized travel planning) op werkplekken onderzoeken, innoveren en breder in de EU in steden toepassen. 

Het project vertoont grote overeenkomsten met het project Beter Benutten (vervolg) en vooral ook met het project "Slim op weg", waarmee we in Arnhem (en in de regio) al enige jaren proberen om de filedruk te verminderen, slim reizen en slim werken te stimuleren om daarmee de bereikbaarheid van de stad (en regio) te vergroten. Vanuit onze regio is naast de gemeente Arnhem VNO-NCW midden betrokken partner in dit project.

Arnhem staat aangeschreven als 'Champion City', waardoor de doorontwikkeling van onze aanpak ook toegepast wordt in enkele andere deelnemende steden verspreid over de EU. Tegelijkertijd wordt er Europese kennis en innovatie toegepast om zo duurzaam vervoerskeuzes in de regio in en rond Arnhem te stimuleren. 

Over enkele maanden horen we van de Europese Commissie of dit projectvoorstel is goedgekeurd en toegekend.