Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
06 dec. 2017

Een energieneutrale regio in 2050?

Belangrijkste onderwerp van PFO duurzaamheid is de actualisatie van de regionale routekaart naar een energieneutrale regio in 2050. Op 14 december bepalen de wethouders duurzaamheid de richting voor de toekomstige regionale samenwerking: Het rapport wordt eind februari 2018 opgeleverd en is input voor de zogenaamde ruimte ateliers. 

Deze ateliers worden in 2018 uitgevoerd en vertalen de regionale ambitie naar ruimtelijke gevolgen. Eind februari hebben we een lijst met kansrijke regionale energieprojecten waaraan gemeenten kunnen deelnemen. Gemeenten kunnen kiezen en dan eventueel budget reserveren via de kadernota 2019. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk regionale projecten te financieren via de regionale Investeringsagenda (als onderdeel van de icoon slimme duurzaamheid).

Naar aanleiding van het juryrapport van de ABN Circulaire Economy Award besluiten de wethouders duurzaamheid op 14 december 2017 over het maken van een verbeterplan voor een circulaire economie in de Regio Arnhem Nijmegen.

Als laatste leveren de wethouders duurzaamheid input voor de nota van uitgangspunten voor de nieuwe ov-concessie (2022 en verder) en houden ze de ontwikkelingen bij de verduurzaming van het doelgroepenvervoer in de gaten.