Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
23 okt. 2017

Europa in met een regionale agenda Circulaire Economie

Circulaire Economie staat volop in de aandacht, zowel in de Regio Arnhem Nijmegen als in Europa. 

Om de Europese agenda te verbinden aan wat er in de regio gebeurt organiseerde Bureau Brussel samen met de Cleantech Regio en de Provincie Gelderland op 10 oktober een Brusselse workshop met sprekers van de Europese Commissie en de EIB. Conclusie: de regio is uitstekend gepositioneerd om regionale circulaire business modellen samen met Europa verder uit te werken. 

In de Regio Arnhem Nijmegen zijn concrete voorbeelden van zogenaamde 'circulaire business modellen'. Daar is in Europa veel behoefte aan. De workshop had daarom de titel ‘Circular Economy: stimulating and making way for circular business models”.

Na een opening door Gedeputeerde Michiel Scheffer (Provincie Gelderland) gaf prof. dr. Jan Jonker van de Radboud Universiteit Nijmegen een inspirerende keynote: aan wat voor business modellen moeten we denken als we ons beseffen dat circulaire economie gaat om business? 
Sprekers van de Europese Commissie, de Europese Investeringsbank (EIB) en kennisnetwerk ACR+ reflecteerden hierop. Alle deelnemers krijgen daarna de gelegenheid met elkaar het gesprek aan te gaan over Europese regelgeving, de overheid als launching customers en circulaire skills.

Conclusie: de regio is uitstekend gepositioneerd om circulaire business modellen samen met Europa verder uit te werken.

Klik hier voor het hele programma.

Klik hier voor de presentatie van prof. dr. Jan Jonker.

Klik hier voor de presentatie van Petros Mamalis van de Europese Commissie.

Lees ook de blog van Luc Pennings, deelnemer vanuit the Economic Board.

Michiel Scheffer Circulaire Economie Jan Jonker Circulaire Economie Petros Mamalis Circulaire Economie Christian Schempp Circulaire Economie Deelsessie A Circulaire Economie Deelsessie B Circulaire Economie Deelsessie C Circulaire Economie