Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
23 okt. 2017

Europees geld voor regionaal EU project schone en mobiele energie

Cleanmobilenergy

Met je elektrische auto rechtstreeks stroom 'tanken' bij een zonnepark of windmolen. Dat is de inzet van het CleanMobilEnergy project, onder leiding van de gemeente Arnhem en in samenwerking met oa. Nijmegen. De Interreg NWE subsidie hiervoor is nu goedgekeurd.

Binnen het project wordt onderzocht of het mogelijk is om het opwekken van duurzame energie rechtstreeks te combineren met het laden van elektrische voertuigen, door middel van opslag en een energiemanagementsysteem.

De subsidieaanvraag voor dit project, CleanMobilEnergy, is goedgekeurd en daardoor kan onze regio nog actiever inzetten op de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van energie.  

Met het project is in totaal meer dan €4 mln gemoeid en gaat onmiddellijk van start. Arnhem werkt in het project samen met de gemeente Nijmegen, Transport for London, City of Nottingham, de stad Schwäbisch Gmünd, het Parijse onderzoeksbureau IAU Ile de France, het Luxembourg Institute of Science and Technology, het Britse Centre of Excellence for Low Carbon and Fuel Cell technologies en de Europese netwerkorganisaties POLIS en AVERE.

Lees ook het persbericht van de Gemeente Arnhem.

De subsidie is toegekend via het Interreg NWE-programma. Interreg North-West Europe (NWE) is een Europees subsidieprogramma voor samenwerkingsprojecten in Noordwest Europa. Het programma richt zich op innovatie, koolstof arme economie en efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen. Op 17 november 2017 is de volgende deadline voor indienen van projecten. 

De Regio Arnhem Nijmegen doet het sowieso goed op dit gebied, want ook de St. Maartenskliniek heeft een goedgekeurd project, maar dan over ‘Virtual Reality for Rehabilitation’  zie de website van Interreg NWE

Ook interesse in een Europees project op Health, Energy of Duurzame Mobiliteit? Neem contact op met Bureau Brussel en we gaan op zoek naar mogelijkheden.