Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
15 okt. 2020

Flexibel thuiswerken of slim en veilig reizen? Zo Werkt Het!

'Werk thuis tenzij het niet anders kan', luidt het dringende advies van de overheid sinds eind september. Om werkgevers en werknemers te ondersteunen in het thuiswerken, is er de campagne Zo Werkt Het. Voor werkgevers én werknemers die niet kúnnen thuiswerken, biedt Zo Werkt Het hulp bij het maken van slimme(re) en veilige keuzes om naar het werk te reizen.

Zo Werkt Het is een landelijke campagne van onder andere de Regio Arnhem Nijmegen, provincie Gelderland en nog meer mobiliteitsregio's in Nederland. Met deze campagne willen we het woon-werkverkeer beperken - voor een beter bereikbare regio - en het thuiswerken bevorderen. Corona biedt kansen om dit thuiswerken goed te laten slagen én om na te denken over hoe medewerkers slim naar het werk kunnen reizen als thuiswerken niet kan en/of als naar het werk reizen over een tijd weer mogelijk is.

Thuiswerken staat voorop

Om corona onder controle te houden, is er nu het dringende advies om thuis te werken. Als reizen naar het werk noodzakelijk is, wordt medewerkers geadviseerd de reistijden zoveel mogelijk te spreiden en buiten de spits te reizen. Qua vervoermiddel luidt het advies: neem de (elektrische) fiets voor kortere en middellange afstanden en kies waar mogelijk voor het ov of samenrijden voor langere afstanden.

Advies op maat

Om het thuiswerken en/of slim en veilig reizen te stimuleren en ondersteunen, heeft Regio Arnhem Nijmegen diverse regionale tips & tricks, mobiliteitstools en -campagnes en handige mobiliteitsoplossingen geplaatst op www.zowerkthet.nl. Zowel gericht op werkgevers als op medewerkers. Ook geven we er mooie voorbeelden van werkgevers die al stappen hebben genomen om slimmer te reizen en werken. Op de website is onder andere te vinden:

  • Tips voor medewerkers voor een geslaagde thuiswerkdag, vanuit het PCGO-principe. Hierin staan de Planning, Communicatie, Gezondheid en Omgeving voor, tijdens en na een thuiswerkdag centraal.
  • Een checklist voor medewerkers om te bepalen of zij goed achter hun beeldscherm zitten.
  • Een quickscan voor werkgevers om te ontdekken waar de kansen liggen in hun organisatie voor slimme, gezonde en schone mobiliteit.
  • Diverse fiets(uitprobeer)acties om fietsen naar het werk te stimuleren.

Wil een werkgever graag advies op maat voor zijn organisatie, dan kan dat. Het programma Slim & Schoon Onderweg van de Regio Arnhem Nijmegen helpt hem graag verder op weg.

Lees meer op www.zowerkthet.nl.