Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
06 dec. 2017

Regiodag 2017: op weg naar het verhaal van de regio

In het proces op weg naar het visiedocument (werktitel: pamflet) is er tijdens de Regiodag 2017 een nieuwe stap gezet. De afgelopen maanden is hieraan gewerkt met een energieke groep mensen afkomstig uit alle regiogemeenten. Raymond Reesink, die hen helpt in dit proces, nam de aanwezigen op de Regiodag mee in het verhaal. Gesteund door vele beelden van de regio.

20171115 Regiodag Raymond Ppt Pamflet

Een tipje van sluier: Gezonde groei. Dat is (voorlopig) het motto van het verhaal van onze regio. Het gaat aan de ene kant over de veelzijdigheid, de ruimte voor innovatie en economische groei, de ligging ten opzichte van andere belangrijke regio’s, het aanbod aan kennisinstellingen en de specifieke sectoren energy en health. Aan de andere kant over de bijzondere landschappelijke setting van rivierenlandschap en stuwwallen, de historie, het culturele, recreatieve en toeristische aanbod. Dit is wat onze regio uniek zo maakt. Niet de drukte van het westen, maar wel dynamiek en de ruimte om te ontwikkelen in een prachtige omgeving waar het goed wonen en leven is.

Een verhaal ook over een regio waarin 19 gemeenten, met ieder hun eigen kracht, eigenheid  en ambities, samenwerken op het terrein van wonen, mobiliteit, economie en duurzaamheid. Omdat we kansen zien, omdat we denken dat we op verschillende onderwerpen en vraagstukken samen beter af zijn en onze inwoners meer te bieden hebben. Samenwerken in een jarenlange traditie in het besef dat we samen stappen kunnen zetten.

Het verhaal is nog niet af. Tijdens de werksessies op de Regiodag werd er over doorgepraat. Met die input wordt het verhaal verder ingevuld. De inzet is dat begin 2018, nog vóór de verkiezingen, het verhaal verbeeld en opgeschreven is. Hebt u vragen neem dan contact op met de secretaris Henk van den Berg.

Bekijk meer materiaal op de pagina regiodag/terugblik.