Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
23 nov. 2016

In vertrouwen samenwerken! De les van de Regiodag 2016

Terugblikken en vooruitkijken gebeurde volop tijdens deze Regiodag op 17 november 2016.  Na een jaar intensieve samenwerking op verschillende thema's was het tijd om de resultaten te presenteren. Meer dan 100 raadsleden, bestuurders en samenwerkingspartners waren ingegaan op de uitnodiging van het bestuur van de Regio Arnhem Nijmegen. 

Onder de bezielende leiding van gespreksleider Raymond Reesink (Mannen met Plannen) werd duidelijk gemaakt dat wederzijds vertrouwen in deze samenwerking van groot belang is. Op bestuurlijk niveau werkt de regio samen aan de overlegtafels Duurzaamheid, Economie, Mobiliteit en Wonen. Ook is er een samenwerking tot stand gekomen tussen overheden, onderwijs en bedrijfsleven. Die partijen treffen elkaar in The Economic Board.

Zoals de vicevoorzitter van de Regio Arnhem Nijmegen, Carol van Eert, het zei: “samenwerken is de klok gelijk zetten, schouder aan schouder staan voor betere resultaten dan dat ieder voor zich zou bereiken!” En dat die resultaten zijn bereikt in het afgelopen jaar werd duidelijk gemaakt in een aantal korte pitches. De voorzitters van de overlegtafels gaven hierover een enthousiast resumé.

Bureau Brussel en de Economic Board hebben de aanwezigen bijgepraat over de wijze waarop zij de regionale ambitie oppakken en tot welke resultaten dit heeft geleid, zoals het project Next Garden, Velo-city 2017 en de Green Capital Award voor de gemeente Nijmegen.

De aanwezigen gingen na de pitches in werksessies uiteen. Daar brachten zij enthousiast hun ideeën naar voren. Zo werkt inspiratie dus twee kanten op!

Het nieuwe fundament van de regionale samenwerking zorgt voor duurzame resultaten. De regio Arnhem Nijmegen profileert zich krachtig als een regio waar het goed wonen, goed ondernemen, goed recreëren, kortom goed leven is.