Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
08 mrt. 2018

Netwerkontbijt topvrouwen Regio Arnhem Nijmegen

Op internationale vrouwendag 8 maart waren er meer dan 80 vrouwen bij elkaar voor een netwerkontbijt in het Huis der Provincie. Tachtig vrouwen uit de politiek, het bestuur, het bedrijfsleven, de culturele sector en het onderwijs ontbeten met elkaar in het Huis der Provincie en werden geïnspireerd door 3 vrouwen over het thema duurzaam leiderschap. Wethouder Harriët Tiemens uit Nijmegen lichtte toe hoe Nijmegen Europese Groene Hoofdstad was geworden en wat dit met de stad heeft gedaan en haar inwoners. "Duurzaam leiderschap gaat enerzijds over juist andere partijen en inwoners waarderen, vertrouwen en verantwoordelijkheid geven en anderzijds om leiding nemen en kiezen tussen belangen van mensen en belangen van natuur en milieu", aldus Harriet Tiemens. 

De twee sprekers waren Cathy van Beek, nr. 45 in de duurzaamheidstop 100, en Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland (maatschappelijk verantwoord ondernemen NL). Cathy van Beek vertelde hoe zij ervoor heeft gezorgd dat er forse stappen zijn genomen op duurzaamheidsgebied in het Radboud UMC. Momenteel is zij kwartiermaker duurzame zorg bij het ministerie van VWS. Maria van der Heijden zet zich in om de transitie naar een duurzame en inclusieve economie te versnellen. Voor beide sprekers en vele aanwezigen staat het buiten kijf dat er te weinig vrouwen op topposities op sleutelposities zitten. En daar moet verandering in komen. Op de plekken waar beleid wordt gemaakt daar moeten veel meer vrouwen aan tafel zitten zodat de agenda's gezamenlijk bepaald worden.

"Dit initiatief is voor herhaling vatbaar!"

De ochtend was georganiseerd door de Provincie Gelderland, the Economic Board, Future Builders Network en de Regio Arnhem Nijmegen en het thema was duurzaam leiderschap. De ochtend werd geopend door gedeputeerde Bea Schouten "Als we een duurzame samenleving willen, moeten vrouwen echt meer meedoen en meebeslissen". De ochtend werd door Bea Schouten overtuigend afgesloten met de woorden "Dit initiatief is voor herhaling vatbaar! Wat een energie, kennis en ervaring komt hier bij elkaar en wat goed dat er zoveel wordt genetwerkt om de positie van vrouwen te versterken in het Gelderse bestuur".

De initiatiefnemer Cécile de Boer, werkzaam voor de Regio Arnhem Nijmegen (Bureau Brussel). "Volgend jaar moet dit initiatief zeker worden voortgezet en kan het Gelderlandbreed worden georganiseerd. Het is geweldig om zoveel sterke vrouwen bij elkaar te hebben en het netwerk gezamenlijk te versterken. Alle kennis en ervaring wordt gedeeld, we moeten elkaar echt helpen om te zorgen dat er meer vrouwen op topposities komen in Nederland. Krachten bundelen: dan sta je als regio ook sterker in je lobby naar Den Haag en naar Brussel".  

Foto: Rob Kleering van Beerenbergh, provincie Gelderland

6 A441830Kopie