Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
06 sep. 2018

Nieuwe energie dankzij EU-projecten

Op 20 september a.s. vindt op het Arnhemse Industriepark Kleefse Waard (IPKW) de netwerkbijeenkomst 'New Energy from EU projects' plaats. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Provincie Gelderland, Bureau Brussel en de gemeente Arnhem. Het doel is dat we elkaar informeren over de ambities en de resultaten van zes EU-projecten die we in de Provincie Gelderland uitvoeren.

Programma:

16.00 - 16.15 u: Opening door wethouder Cathelijne Bouwkamp

16.15 - 16.30 u: Introductie Industriepark door Kevin Rijke, Director IPKW.

16.30 - 18.00 u: Presentaties door projectleiders van ECCO's, Climate Active Neighbourhoods; H2Nodes, Ebus2020, CleanMobilEnergy en Vitalnodes

Vanaf 18.00 u is er gelegenheid om elkaar te spreken tijdens een 'walking diner'. We hopen u de 20e september te ontmoeten en zo een extra energieboost te geven aan de regio.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar newenergy-event20-09-2018@arnhem.nl.


CleanMobilEnergy

Ontwikkeling van een systeem dat duurzame energieproductie koppelt, via opslag en een energie managementsysteem, aan elektrische mobiliteit. Stimuleren lokaal energiegebruik, 100% match vraag en aanbod duurzame energie. De gemeente Arnhem is leadpartner van dit Interreg NWE project.

Climate Active Neighbourhoods

Het project heeft als doel de strategie van lokale overheden voor een laag koolstofgehalte uit te werken door de bewoners bij te laten dragen aan lokale initiatieven in de buurten die het meest achtergesteld zijn en waar het energieverbruik het hoogst ligt ('bottom-up'). De gemeente Arnhem is een van de partners in dit Interreg NWE project. Voor meer informatie zie de Flyer en de Leaflet.

Ebus2020 In Motion Charging

In dit Interreg project worden producten ontwikkeld ten behoeve van optimalisatie van het energieverbruik en een optimaal gebruik van de oplaad-infrastructuur van Trolleybussen (wereldwijd zijn er 303 bestaande trolleynetwerken die hier van kunnen gaan profiteren nu de vraag naar E-mobiliteit toeneemt en grid-capaciteit toeneemt).

H2Nodes

In dit CEF project werkt Arnhem met lokale en internationale partners aan schonere lucht en het versterken van het netwerk van waterstoftankstations langs de belangrijkste Europese transportcorridors. Als één van de projectresultaten zal een nieuw openbaar waterstoftankstation opgeleverd worden in Arnhem. Het station zal zowel bussen als passagiersvoertuigen kunnen bedienen.

ECCOs

Het lokaal opwekken van duurzame energie is een van de elementen in het Europese project ECCOs (Energy Community COoperations), dat onder meer moet bijdragen aan de productie van hernieuwbare energie en het verminderen van de uitstoot van fossiele brandstoffen. ECCOs is gericht op het versterken van de regionale economie en de sociale samenhang.