Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
24 mrt. 2020

Nieuwe LIFE call van start op 2 april

Op 2 april gaat een nieuwe subsidieronde van het Europese LIFE programma van start. Dit programma is vooral interessant voor aanvragen op het gebied van milieu en klimaat. Zowel publieke als private organisaties mogen aanvragen voor LIFE subsidies indienen. Hierbij gaat het om overheidsorganisaties, NGO’s, kennis- en onderwijsinstellingen en bedrijven (m.u.v. VOF’s en maatschappijen).

Bij LIFE programma’s gaat het om grotere innovatieve projecten (minimale omvang 1 miljoen) met een grote impact. De nadruk ligt op testen van oplossingen in de praktijk en minder op onderzoek.

Binnen het thema milieu ligt de focus op:

  • Natuur en biodiversiteit
  • Milieu en grondstoffen efficiency (met als subthema’s water, afval en luchtkwaliteit)
  • Informatie en bestuur

Binnen het thema klimaat is de Commissie op zoek naar voorstellen die betrekking hebben op:

  • Broeikasgasreductie
  • Klimaatadaptatie
  • Informatie en bestuur

Het betrekken van buitenlandse partners bij de aanvraag is niet per se noodzakelijk, maar mag wel. Het is vooral van belang dat relevante partijen deelgenoot van het project worden gemaakt. Deadline voor het indienen van een eerste fase aanvraag (concept note) is midden juni 2020. De preciese datum zal laten bekend worden gemaakt. Voor meer informatie over deze LIFE call, zie ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals. Op 30 april vindt er een de call virtuele informatie- en netwerkdag plaats.

Meer informatie hierover vindt u via deze link : ec.europa.eu/easme/en/eu-life-information-and-networking-day