Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
21 jan. 2020

Opstart Werkspoor Verkeersveiligheid

Het verkeer verandert. Het wordt steeds drukker op de fietspaden. Er zijn nieuwe (stillere) voertuigen met verschillende snelheden, zoals speed pedelecs. Er zit steeds meer techniek in de auto, waar automobilisten mee moeten leren omgaan.

Deze veranderende omstandigheden vragen om hernieuwde, structurele aandacht voor verkeersveiligheid. Die aandacht heeft onze regio met het werkspoor Verkeersveiligheid van het regioprogramma SLIM & Duurzame Mobiliteit en Bereikbaarheid. We starten met de invulling van dit programma:

  • Belangrijke trends en ontwikkelingen in verkeersveiligheid pakken we op in onze dynamische werkagenda.
  • Ook landelijk krijgt verkeersveiligheid de komende jaren meer aandacht, in het Strategisch Plan Verkeersveiligheid (SPV 2030). Dit plan krijgt nu een verdere uitrol in de regio.
  • Risicogestuurde aanpak is een belangrijke, nieuwe pijler.
  • Er is een kennisnetwerk beschikbaar.

Bestuurlijke vertegenwoordiging voor dit werkspoor is er vanuit de gemeente Heumen door wethouder René Maas en vanuit gemeente Rheden door wethouder Gea Hofstede. Ambtelijk aanspreekpunt is Koen Knippenberg van de gemeente Beuningen. Hij overlegt regelmatig met een koplopersgroep hoe we verkeersveiligheid in regio Arnhem Nijmegen goed kunnen borgen.

Meer over het werkspoor Verkeersveiligheid leest u in het het Position Paper Verkeersveiligheid .

20200121 Opstart Werkspoor Verkeersveiligheid Foto