Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Tactisch Plan The Economic Board

18-08-2020

The Economic Board (TEB) heeft haar Tactisch Plan gepresenteerd. Dit plan vormt de schakel tussen het eerder gepubliceerde Strategisch Plan 2020-2025 en de projecten op de Investeringsagenda.

​RPW: ruimtelijke uitwerking gewijzigd vastgesteld

11-08-2020

Gedeputeerde Staten (GS) hebben de zogenaamde Ruimtelijke Uitwerking van het Regionaal Programma Werklocaties (RPW) op 14 juli gewijzigd vastgesteld. Daarmee hebben zij het advies van het Portefeuillehouderoverleg Economie overgenomen. De procedure voor een inpassingsplan voor een aantal werklocaties is daardoor stop gezet.

Woondeal nieuwsbrief

03-08-2020

Wat is er sinds de ondertekening van de Woondeal allemaal gebeurd? Dat leest u in deze nieuwsbrief! Vooruitlopend op definitieve vormgeving en een definitieve keuze voor communicatiemiddelen, omvat deze allereerste nieuwsbrief informatie over de voortgang van de Woondeal regio Arnhem-Nijmegen.

Tweede oproep warmtevoucher

08-07-2020

Na een succesvolle eerste oproep volgt nu de tweede oproep tot het indienen van aanvragen voor de financiering van een haalbaarheidsstudie voor het onderzoek naar duurzame warmteleveringssystemen in het INTERREG VA-project “Task Force Warmtetransitie”.

Landsdeel Oost komt als eerste met een integrale gebiedsgerichte aanpak

06-07-2020

Om de meer gebiedsgerichte aanpak van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) handen en voeten te geven is de Omgevingsagenda ontwikkeld. Omgevingsagenda’s brengen per landsdeel de verschillende omgevingsvisies, wateragenda’s en lopende programma’s – nationaal, provinciaal, gemeentelijk – met elkaar in verbinding. Landsdeel Oost (provincie Gelderland en Overijssel) is al eerder gestart als pilot en daarom nu als eerste agenda al klaar. Daarmee is een belangrijke stap gezet richting de nieuwe manier van interbestuurlijke samenwerking ten aanzien van de inrichting van Nederland.

Onze fietsburgemeester

02-07-2020

Regio Arnhem Nijmegen heeft sinds gisteren een echte #fietsburgemeester! Niemand minder dan Maarten Tjallingii kreeg virtueel de fietsburgemeestersketting omgehangen en gaat zich de komende jaren inzetten om mensen enthousiast te maken voor de fiets. Dat deed hij natuurlijk al, maar nu ook als fietsburgemeester. Maartens’ motto is: Hoe vitaler je bent, hoe beter je presteert. Fietsen is een goed middel om je vitaliteit te behouden en te vergroten. Maarten gefeliciteerd en veel succes met je nieuwe baan!