Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Nijmegen Green Capital 2018 goed op weg

16-04-2018

Op 21 januari 2018 werd Nijmegen officieel Europa’s groenste hoofdstad tijdens een indrukwekkende handover ceremonie in de St. Stevenskerk. Green Capital van Europa word je niet zomaar. Zestien jaar consistent duurzaamheidsbeleid en het kunnen voldoen aan strenge criteria op 12 duurzaamheidsthema’s hebben Nijmegen deze prestigieuze prijs opgeleverd.

Doorslaggevend voor de internationale jury was dat “Nijmegen als geen ander in staat is om inwoners, bedrijven en overheid bij elkaar te brengen onder de gezamenlijke noemer van een groene stad. Een voorbeeld voor andere steden in Europa.”

#GR2018

21-03-2018

Na de verkiezingen en het vaststellen van de definitieve uitslag volgen in 17 gemeenten de onderhandelingen. Inzet is een nieuw coalitieprogramma en de vorming van een nieuw college. De Stuurgroep Investeringsagenda Arnhem Nijmegen, The Economic Board en de Regio Arnhem Nijmegen hebben met de gezamenlijke notitie ‘Samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen’ aandacht gevraagd voor de kracht, de kansen en ambitie van het stedelijk netwerk. De gemeentesecretarissen is verzocht de notitie toe te voegen aan het overdrachtsdossier verkiezingen (bekijk de brief).

Uitkomsten workshops met raadsleden

13-03-2018

In november 2017 zijn een aantal workshops georganiseerd om te discussiëren met raadsleden, griffiers en een wethouder over de informatievoorziening van de regio Arnhem Nijmegen. Met dit als basis en informatie vanuit andere regio's is een adviesrapport en notitie opgesteld om tot een verbetering van de informatievoorziening te komen.

VR-Roadtour trekt door de regio

13-03-2018

Een kleine twee maanden reist de virtualreality-film over de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen door de regiogemeenten. Ruim 1000 mensen hebben de VR-film inmiddels gezien. Geïnteresseerde burgers, raadsleden, bestuurders. Toevallige passanten. Overal zijn de reacties enthousiast.

Actualisatie Routekaart energietransitie

08-03-2018

Op 28 februari 2018 heeft het PFO Duurzaamheid ingestemd met de actualisatie van de routekaart energietransitie Regio Arnhem Nijmegen én de bestuurlijke samenvatting. Het betreft de opgave die de regiogemeenten moeten realiseren: een energieneutrale regio in 2050.