Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Nieuw landelijk samenwerkingsplatform voor mobiliteit

23-02-2021

Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen gaat meer en gestructureerder samenwerken met andere regio’s als het om mobiliteit gaat. In een nieuw landelijk mobiliteitsplatform voor regionale samenwerkingsverbanden werken beleidsadviseurs mobiliteit samen aan oplossingen en gaan ze in gesprek met landelijke stakeholders.

De Groene Metropoolregio heeft de opzet van dit platform uitgewerkt, samen met regio Noord-Limburg en het Gemeentelijk Netwerk voor Mobiliteit en Infrastructuur (GNMI).

(Kandidaat-)Kamerleden in gesprek over de energieambities van de regio

23-02-2021

Oplossingen en innovaties aandragen voor de uitdagingen in de energietransitie waar Nederland voor staat. Met dat doel waren Kamerleden en kandidaat-Kamerleden uitgenodigd voor een werkbezoek aan de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en Oost-Nederland. In deze coronatijd was de bijeenkomst (kandidaat-)Kamerleden uiteraard digitaal, maar dat vormde geen enkele belemmering voor een boeiend programma.

Ahmed Marcouch nieuwe voorzitter The Economic Board

23-02-2021

“Vergeet onze middenstanders niet, het geheim van goede banen zit in de connectie tussen kennis en kunde. Ook het midden- en kleinbedrijf moet kind aan huis zijn bij de wetenschap en grote bedrijven”, aldus Ahmed Marcouch, Arnhemse burgemeester en de nieuwe voorzitter van The Economic Board en daarmee het nieuwe gezicht van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden in regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Webcast 'Kracht van Oost' met Bas van 't Wout, minister van Economische Zaken

23-02-2021

Op 4 maart 2021 organiseren provincies Gelderland en Overijssel de webcast ‘Kracht van Oost’, Nederland staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Veel innovatieve oplossingen voor deze opgaven worden ontwikkeld in Oost-Nederland. Laten we gebruik maken van de Kracht van Oost om Nederland slim te benutten.

Digitaliseringsvouchers voor mkb-bedrijven regio Arnhem-Nijmegen

23-02-2021

Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen kunnen vanaf 1 maart 2021 vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering, bijvoorbeeld om een webwinkel op te starten of app te ontwikkelen. Vanaf 23 februari zijn er ook gratis webinars over de mogelijkheden en kansen in digitalisering. Hiermee ondersteunen de deelnemende gemeenten in de regio bedrijven die zich met digitalisering willen versterken.

Wie zijn de beste (thuis)werkgevers van 2020?

26-01-2021

Het programma Slim & Schoon Onderweg van onze regio is op zoek naar de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Het thuiswerken in coronatijd zorgt voor minder autoverkeer en daardoor voor een beter bereikbare en beter leefbare regio Arnhem-Nijmegen. Met de award voor de Beste (Thuis)Werkgevers zetten we organisaties in het zonnetje die het goede voorbeeld geven. Ook willen we zo in contact komen met organisaties die juist nog hulp en advies kunnen gebruiken om het thuiswerken te verbeteren en de mobiliteit te verduurzamen.