Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Regio Arnhem Nijmegen haalt fors bedrag binnen aan Europese subsidies

30-10-2019

In opdracht van de provincie Gelderland heeft ERAC in beeld gebracht waar de Europese euro’s in onze provincie terechtkomen. Van de 654 miljoen euro aan Europese subsidiegelden in Gelderland komt 320 miljoen in de regio Arnhem Nijmegen terecht. Dit geeft een goed beeld in de Europese activiteiten vanuit onze regio.

De bestuurlijke thema’s Economie en Innovatie profiteren het meest van de Europese euro’s. Dit is 56% van de Europese subsidie terwijl de thema’s Zorg en Welzijn en Toerisme en Recreatie op niet meer dan 1.5% kunnen rekenen.

Daarnaast is nog een ander belangrijke conclusie te trekken uit het rapport: Europese samenwerking loont. De meerderheid van de Europese financiering is afkomstig uit programma’s waarin grensoverschrijdende samenwerking een vereiste is.

Succesvolle European Week of Regions and Cities met regionale resultaten

17-10-2019

De Regio Arnhem Nijmegen kijkt terug op een succesvolle European Week of Regions and Cities, die plaatsvond van 7 tot met 11 oktober 2019. Een bestuurlijke delegatie, aangevuld met regionale ondernemers en kennisinstellingen, bracht een vruchtbaar bezoek aan Brussel. Bureau Brussel had in samenwerking met regionale stakeholders een programma voorbereid rond de thema’s (internationale) mobiliteit, energieopslag en internationale profilering. Dit uitte zich in lobbygesprekken, events, netwerkmomenten en een stand bij de EWRC beurs.

Blog "Mijn eerste week als trainee bij Bureau Brussel"

16-10-2019

Mijn naam is Ferit Bahceci, ik ben 27 jaar en afgestudeerd in politicologie en internationale betrekkingen. Daarna heb ik mijn eerste stappen in het beroepsleven gezet bij de gemeente Nijmegen. Hier heb ik met veel plezier gewerkt aan diverse onderwerpen als vastgoed, schonere scheepvaart, internationalisering en dienstverlening.

Toespraak bij Energy Storage (EWRC2019)

09-10-2019

Op 9 oktober opende wethouder Jan van Dellen van Arnhem, tijdens de European Week of Regions and Cities in Brussel, het programmaonderdeel van Th!nk East Netherlands met als thema "Energy Storage and management Solutions".

Samen, steviger en sterker voor een duurzaam bereikbare regio

03-10-2019

Het ambitiedocument 'Duurzame Mobiliteit en Bereikbaarheid' is door de portefeuillehouders mobiliteit van de 18 gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen vastgesteld. Samen gaan ze de mobiliteitsknelpunten in de regio aanpakken. Dit vraagt om een stevige, regionale samenwerking om de economische kracht en kwaliteit van leefomgeving te behouden en te versterken voor inwoners, bedrijven en kennisinstellingen.

RES Arnhem Nijmegen brengt nieuwsbrief uit

30-08-2019

De eerste nieuwsbrief van RES Regio Arnhem Nijmegen is donderdag 29 augustus verschenen. In deze nieuwsbrief worden de ontwikkelingen in de regio gedeeld.

Regio Arnhem Nijmegen is door het Rijk gevraagd om een Regionale Energiestrategie (RES) op te stellen. En deze RES voor de Regio Arnhem Nijmegen moet echt van, voor en door de regio zijn. Dit gezamenlijke regionaal proces gaan de overheden met elkaar in, samen met maatschappelijke partners en inwoners.