Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Gelderse Maatregelen Stikstof - informatie

16-11-2020

De ontwikkelingen rondom stikstof en onze natuur gaan snel: zowel landelijk als ook in Gelderland. Om iedereen regelmatig bij te praten over de voortgang is daarom de nieuwsbrief Gelderse Maatregelen Stikstof gemaakt. Vorige week verscheen het eerste exemplaar.

Derde nieuwsbrief Woondeal

09-11-2020

De derde nieuwsbrief Woondeal is weer verschenen. Aandacht voor tempotafels en versnellingstafels.

Versterkte samenwerking: extra vragen en antwoorden voor gemeenteraadsleden

03-11-2020

In de maanden november en december vindt het besluitvormingsproces rond de versterkte samenwerking in de gemeenteraden plaats. Voorafgaand aan deze besluitvorming is er een aantal keer een radenbijeenkomst georganiseerd waarvan de laatste op 5 oktober plaatsvond. Een registratie van deze (online) bijeenkomst vindt u hier.

Meer toekomstperspectief nodig voor verduurzaming landbouw

28-10-2020

De landbouw in Oost-Nederland wil voorop blijven lopen op het gebied van innovatie en verduurzaming. Een belangrijke basisvoorwaarde voor het realiseren van een duurzame landbouw is dat boeren in de benen kunnen blijven en een duurzaam verdienmodel kunnen realiseren. Hiervoor is lange termijn wet- en regelgeving nodig. Het Rijk zal zich hier stevig voor moeten blijven inzetten. Zo luidt de dringende oproep van de provincies Gelderland en Overijssel en acht regio’s in Oost-Nederland.

Update provinciale aanpak impact COVID-19

20-10-2020

Zo snel als de situatie van het Covid virus en dus de maatregelen zich hebben veranderd sinds de vorige keer. De coronapandemie duurt langer en de situatie is anders dan gehoopt. Een bijna zelfde lockdown als in de lente is het gevolg. En ongetwijfeld betekent dat voor jullie weer vol aan de bak, weliswaar met enige ervaring achter de kiezen. Enige tijd voor deze maatregelen werden getroffen heeft GS gesproken over de aanpak van de komende tijden. Realisatie was er toen al dat ‘herstel’ wellicht voor sommige sectoren onderdeel van het denken is, maar dat voor veel sectoren overbrugging en zelfs acuut nog gewoon aan de orde zijn of kunnen worden. Een ‘totaal pakket’ voor “de volgende fase” is daarbij niet logisch en niet aan de orde. Verschillende sectoren zitten in verschillende fases op verschillende moment en het kan ook zo maar weer wijzigen. GS heeft PS daarover geïnformeerd.

Regio Arnhem Nijmegen co-host van online conferentie Polis 2020

20-10-2020

Van 30 november tot en met 3 december organiseren Polis, regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland Polis 2020: de Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio's. Deze conferentie vindt door de onzekerheid rondom COVID 19 in virtuele vorm plaats. De regio Arnhem-Nijmegen presenteert zich, binnen de grotere context van Gelderland, met het programmaonderdeel Meet the Dutch. Hierin krijgen deelnemers een serie inspirerende best practices te zien over: (e)HUBS, CleanMobileEnergy & Elaad, Verandering van mobiliteitsgedrag en Duurzame innovaties. De conceptversie van het programma staat online. De inschrijving voor de conferentie start binnenkort, dus check regelmatig de Polis-website.