Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Gelders Regionaal Manifest aangeboden

01-04-2019

De zes Gelderse regio’s hebben samen met VNG-Gelderland het Gelders Regionaal Manifest “Samen vol trots vormgeven aan de ontwikkeling van Gelderland” opgesteld en aangeboden aan de nieuwe Staten.

Regionale Energiestrategie (RES)

28-03-2019

In 2019-2020 gaan alle 30 regio's in Nederland, waaronder de Regio Arnhem Nijmegen, aan de slag met de Regionale Energiestrategieën (RES). Dit betekent dat alle overheden en stakeholders samen in beeld gaan brengen wat onze regionale mogelijkheden en ambities zijn ten aanzien van warmtenetten en opwek van duurzame energie. Onze regio heeft al een goede traditie als het gaat om duurzaamheid en we gaan dat nu zeker óók nu voortzetten! In het bestuurlijke overleg in de regio (op 27 maart 2019) is met betrekking tot dit onderwerp nogmaals uitgesproken dat de Regio Arnhem Nijmegen haar steen wil bijdragen aan de landelijke opgave.

Verkiezingen voor het Europees Parlement, hoe zit dat?

20-03-2019

Op 23 mei 2019 vinden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Maar wat is de rol van dat Parlement eigenlijk? En wat betekent dat concreet voor Nederland? Zijn de partijen in het Europees Parlement hetzelfde als in de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer? Waarom zou je eigenlijk gaan stemmen? Op 18 april laat Historica drs. Liane Vissers ’t Hof zien hoe de processen werken en wat jouw invloed kan zijn op de Europese politiek.

Banengroei in Regio Arnhem Nijmegen

19-03-2019

Vandaag publiceerde Provincie Gelderland een nieuwsbericht over de Gelderse economie. Het is goed nieuws: de Gelderse economie blijft groeien, het aantal banen neemt toe en de werkloosheid daalt.

Laagste CO2 uitstoot: in onze regio

04-02-2019

Regio Arnhem Nijmegen heeft nog altijd de laagste CO2 uitstoot zowel per dienstreizigerskilometer als per zitplaats. Realtime worden alle bussen gevolgd die dagelijks in Nederland rijden. En ja, Regio Arnhem Nijmegen is het groenste.

Johan Leferink wordt regionale programmaregisseur Mobiliteit

28-01-2019

Per 1 maart 2019 is Johan Leferink de regionale programmaregisseur Mobiliteit voor de 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Johan is thans werkzaam als regiocoördinator mobiliteit Arnhem-Nijmegen bij de provincie Gelderland en daarmee een bekend gezicht in de regio én aan onze tafel bij het Portefeuillehoudersoverleg (PFO) Mobiliteit.