Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Projectaanvraag circulaire economie

06-12-2018

Eind november diende de gemeente Nijmegen samen met 17 partners (waaronder de steden Leuven, Apeldoorn, de TU Delft en de Stichting Repair Café International) bij de Europese Commissie een subsidieaanvraag in onder de titel Digital Support Infrastructure for Citizens in the Repair Economy. Doel van de aanvraag is het ondersteunen van burgerinitiatieven en het stimuleren van meer samenwerking op het gebied van de reparatie economie in verschillende Noord West Europese landen. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, dan kan dat voor allerlei partijen in de regio Arnhem Nijmegen interessant zijn.

Workshop Europees batterijen op 11 december

06-12-2018

Om Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te informeren over wat er Europees qua beleid en financiering speelt op het gebied van batterijen, organiseert de Nederlandse Permanente vertegenwoordiging in Brussel op 11 december een workshop. De workshop zal plaats vinden van 14-16 uur, gevolgd door een netwerk receptie, op de Korenberglaan 4 in Brussel.

Regionale projecten tijdens EU Tourism Day

06-12-2018

Op 7 november vond de EU Tourism Day plaats. De Regio Arnhem Nijmegen was actief aanwezig door middel van een videopitch na de speech van Eurocommissaris Bienkowska. Op die manier hebben we twee projecten gepresenteerd in het hart van Europa: Zorgeloos op Vakantie (Berg en Dal / Rijk van Nijmegen) en Hanzesteden marketing (Doesburg).

Recordaantal bezoekers Polis conferentie

06-12-2018

De jaarlijkse Polis conferentie op 21, 22 en 23 november jongstleden in Manchester heeft een record aantal van ruim 550 bezoekers getrokken. De thema’s die tijdens de conferentie centraal stonden waren onder anderen: verkeersveiligheid, big data, luchtkwaliteit, elektrificatie en stadsdistributie. Wethouder Harriët Tiemens nam namens de regio Arnhem Nijmegen deel aan het slotdebat dat de prikkelende titel “Get out of my space. What do we make room for in our cities?” droeg.

Blog Geert Ritsema: Polis conferentie

22-11-2018

Ik heb in mijn leven al heel wat conferenties bezocht, maar nog nooit was ik op een conferentie waarbij je tijdens je workshops vanuit een skybox uitkijkt op het voetbalveld van een grote Europese topclub. De conferentie van Polis –het Europees netwerk van steden en regio’s op het gebied van mobiliteit- vindt dit jaar plaats op een unieke locatie die voor veel mensen (en dan vooral mannen) heilige grond is: het Old Trafford Stadium in Manchester.

Operatie Steenbreek ook in Doesburg

19-11-2018

Na onder meer Nijmegen en Rheden doet ook Doesburg mee aan de operatie Steenbreek. Op 13 november jl. werd de overeenkomst getekend door wethouder Peter Bollen.

Het klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een periode van aanhoudende droogte. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast en droogte veroorzaakt schade en lage grondwaterstanden. Uit onderzoek bleek dat toename van verharding echt negatieve effecten heeft op het welbevinden van mens, dier en natuur. Daarom werd Operatie Steenbreek opgericht (www.operatiesteenbreek.nl).