Menu

Nieuws

Raadsleden over de informatievoorziening

05-12-2017

Op 27 en 30 november heeft de workshop "Verbetering van de Informatievoorziening" plaatsgevonden.

Zijn we de beste regio op het gebied van circulaire economie?

02-11-2017

In Regio Arnhem Nijmegen zijn we al een tijdje bezig met projecten op het gebied van circulaire economie. Denk hierbij aan de activiteiten op bedrijventerrein IPKW, bij de DAR, Radboud UMC, de papierindustrie en ARN. Om erachter te komen of wij behoren tot de beste regio op het gebied van de circulaire economie, hebben we deelgenomen aan de ABN AMRO Circular Economy Awards.

Woonagenda's

26-10-2017

Het is belangrijk dat de regio zich goed op de kaart zet als een gemêleerde en groene regio die aantrekkelijk is om te wonen en voor de diverse bedrijven om zich te vestigen. Economische groei is belangrijk voor de regio. De vraag is dan welke woningen nodig zijn en waar heb je die nodig in de regio om hierin ondersteunend te zijn. Zijn die woningen dan ook goed bereikbaar?

European Week of Regions and Cities: de regio in Brussel

23-10-2017

Op 10 en 11 oktober 2017 organiseerde Bureau Brussel een programma voor deelnemers uit de Regio Arnhem Nijmegen aan de European Week of Regions and Cities. Met deelname van 16 bestuurders uit de Regio Arnhem Nijmegen en aantal andere stakeholders (ambtelijk, DAR, Radboud Universiteit, stadslogistiek, waterschappen) kijken we terug op succesvolle dagen in Brussel.

Duurzame vervoerskeuzes in Arnhem met Europees innovatiegeld?

23-10-2017

Arnhem dingt mee naar Europees geld voor onderzoek en innovatie met een Europees samenwerkingsproject over duurzaam vervoersmanagement. Het projectvoorstel 'PTP-Commute' (duurzame, gepersonaliseerde reisplanning voor pendelaars) is aangemeld binnen het EU programma Horizon 2020. 

Europa in met een regionale agenda Circulaire Economie

23-10-2017

Circulaire Economie staat volop in de aandacht, zowel in de Regio Arnhem Nijmegen als in Europa. 

Om de Europese agenda te verbinden aan wat er in de regio gebeurt organiseerde Bureau Brussel samen met de Cleantech Regio en de Provincie Gelderland op 10 oktober een Brusselse workshop met sprekers van de Europese Commissie en de EIB. Conclusie: de regio is uitstekend gepositioneerd om regionale circulaire business modellen samen met Europa verder uit te werken.