Menu

Nieuws

Regio heeft alles in huis om de mensen langer, gezonder en duurzamer te laten leven

08-02-2018

“Iedere regio vindt zichzelf het middelpunt van de wereld met de beste voorzieningen. In deze tijd is dat echter niet voldoende om je te onderscheiden.” Toon van Asseldonk, burgemeester van gemeente Overbetuwe, nam het initiatief om The Economic Board op te richten en de samenwerking in de regio Arnhem - Nijmegen aan te jagen.

Bezoek aan Eurocommissaris Timmermans

07-02-2018

Op dinsdag 30 januari heeft burgemeester Ahmed Marcouch een bezoek gebracht aan Eurocommissaris Frans Timmermans op een van de bovenste verdiepingen in het Berlaymont gebouw aan het Schumannplein in Brussel. Het was een ontspannen gesprek waarbij burgemeester Marcouch de aftrap deed en vertelde over zijn eerste maanden als burgemeester van Arnhem.  

Extra investeringen in Regio Arnhem Nijmegen

01-02-2018

Er wordt de komende tijd ruim 23 miljoen euro extra geïnvesteerd in de regio Arnhem Nijmegen. Daarover hebben de Provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen afspraken gemaakt in de Investeringsagenda Stedelijk Netwerk Arnhem-Nijmegen 2018-2019.

VR-RoadTour een geweldig succes!

31-01-2018

Van hightech-hotspots tot verrassende innovaties. Tijdens de VR-Roadtour gaat er verrassende wereld open van wat de regio te bieden heeft. Al 500 inwoners en bestuurders uit de regio Arnhem-Nijmegen namen een exclusieve virtuele kijk achter de schermen tijdens de zes minuten durende film. Onder meer gedeputeerde Bea Schouten, de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens zette in gezelschap van inwoners, staten- en raadsleden de virtualreality-bril op. De VR-Roadtour, een initiatief van Regio Arnhem Nijmegen, maakt de aankomende maanden nog tien stops in de gemeenten Lingewaard, Overbetuwe, Duiven, Doesburg Rheden, Heumen en Mook en Middelaar.

Verslag informatievoorziening

23-01-2018

Hoe moet de informatievoorziening zijn? Ruim 20 aanwezigen hebben zich in november 2017 met deze vraag beziggehouden tijdens enkele workshops.

Succesvolle aftrap VR-Roadtour bij gemeente Zevenaar

11-01-2018

Maandagavond 8 januari is de VR-Roadtour van start gegaan bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Zevenaar. Vorig jaar werd in opdracht van The Economic Board deze virtualreality-film geproduceerd en het toont de innovatieve kracht van bedrijven en organisaties die gevestigd zijn in de regio.