Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Vlogs van de voorzitters PFO's

18-12-2018

De wethouders Duurzaamheid, Economie, Wonen en Mobiliteit vergaderden op 12 december met hun collega's uit de regiogemeenten. Na afloop van elk PFO is elke voorzitter voor de camera verschenen en heeft vertelt wat er zo al op de agenda stond en welke afspraken zijn gemaakt

Update regionale investeringsagenda

13-12-2018

Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe regionale investeringsagenda Arnhem-Nijmegen-Provincie, editie 2019-2020. De planning is dat deze eind januari verschijnt.

​Europese week van de duurzame energie

06-12-2018

Van 18 tot en met 20 juni 2019 vindt in Brussel de 14e editie van European Sustainable Energy Week (EUSEW) plaats. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de Europese Commissie en is, met 2500 bezoekers in 2018, inmiddels uitgegroeid tot het grootste evenement op het gebied van duurzame energie in Europa. Tijdens EUSEW worden onder meer 12 sustainable energy awards in 4 categorieën (innovatie, participatie, leiderschap en jeugd) uitgereikt.

Projectaanvraag circulaire economie

06-12-2018

Eind november diende de gemeente Nijmegen samen met 17 partners (waaronder de steden Leuven, Apeldoorn, de TU Delft en de Stichting Repair Café International) bij de Europese Commissie een subsidieaanvraag in onder de titel Digital Support Infrastructure for Citizens in the Repair Economy. Doel van de aanvraag is het ondersteunen van burgerinitiatieven en het stimuleren van meer samenwerking op het gebied van de reparatie economie in verschillende Noord West Europese landen. Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, dan kan dat voor allerlei partijen in de regio Arnhem Nijmegen interessant zijn.

Workshop Europees batterijen op 11 december

06-12-2018

Om Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te informeren over wat er Europees qua beleid en financiering speelt op het gebied van batterijen, organiseert de Nederlandse Permanente vertegenwoordiging in Brussel op 11 december een workshop. De workshop zal plaats vinden van 14-16 uur, gevolgd door een netwerk receptie, op de Korenberglaan 4 in Brussel.

Regionale projecten tijdens EU Tourism Day

06-12-2018

Op 7 november vond de EU Tourism Day plaats. De Regio Arnhem Nijmegen was actief aanwezig door middel van een videopitch na de speech van Eurocommissaris Bienkowska. Op die manier hebben we twee projecten gepresenteerd in het hart van Europa: Zorgeloos op Vakantie (Berg en Dal / Rijk van Nijmegen) en Hanzesteden marketing (Doesburg).