Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Verkiezingen voor het Europees Parlement, hoe zit dat?

20-03-2019

Op 23 mei 2019 vinden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Maar wat is de rol van dat Parlement eigenlijk? En wat betekent dat concreet voor Nederland? Zijn de partijen in het Europees Parlement hetzelfde als in de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer? Waarom zou je eigenlijk gaan stemmen? Op 18 april laat Historica drs. Liane Vissers ’t Hof zien hoe de processen werken en wat jouw invloed kan zijn op de Europese politiek.

Banengroei in Regio Arnhem Nijmegen

19-03-2019

Vandaag publiceerde Provincie Gelderland een nieuwsbericht over de Gelderse economie. Het is goed nieuws: de Gelderse economie blijft groeien, het aantal banen neemt toe en de werkloosheid daalt.

Laagste CO2 uitstoot: in onze regio

04-02-2019

Regio Arnhem Nijmegen heeft nog altijd de laagste CO2 uitstoot zowel per dienstreizigerskilometer als per zitplaats. Realtime worden alle bussen gevolgd die dagelijks in Nederland rijden. En ja, Regio Arnhem Nijmegen is het groenste.

Johan Leferink wordt regionale programmaregisseur Mobiliteit

28-01-2019

Per 1 maart 2019 is Johan Leferink de regionale programmaregisseur Mobiliteit voor de 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen. Johan is thans werkzaam als regiocoördinator mobiliteit Arnhem-Nijmegen bij de provincie Gelderland en daarmee een bekend gezicht in de regio én aan onze tafel bij het Portefeuillehoudersoverleg (PFO) Mobiliteit.

Nieuwe regionale economische monitor

24-01-2019

Er is een nieuwe editie van de regionale monitor verschenen. Deze is onlangs in de stuurgroep investeringsagenda gepresenteerd. De monitor geeft inzicht in de economische ontwikkeling van de regio en laat daarbij ontwikkelingen zien rond thema's als werkgelegenheid, economische ontwikkeling, arbeidsparticipatie, duurzaamheid ontwikkeling binnensteden. De informatie en inzichten zijn nuttig voor de verdere ontwikkeling van de investeringsagenda en evenzeer voor de agendavorming en activiteiten in de PFO's.

Nieuwe fietsambitie regio Arnhem Nijmegen vastgesteld: mooi resultaat!

19-12-2018

In het Portefeuillehoudersoverleg Mobiliteit van 12 december 2018 is het ambitiedocument Samenwerkingsagenda Fiets vastgesteld. Het ambitiedocument bevat de ambities van de regio om door stimulering van het fietsgebruik en slimme fietsmaatregelen de bereikbaarheid en duurzaamheid van de regio Arnhem Nijmegen te verbeteren.