Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Wie zijn de beste (thuis)werkgevers van 2020?

26-01-2021

Het programma Slim & Schoon Onderweg van onze regio is op zoek naar de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Het thuiswerken in coronatijd zorgt voor minder autoverkeer en daardoor voor een beter bereikbare en beter leefbare regio Arnhem-Nijmegen. Met de award voor de Beste (Thuis)Werkgevers zetten we organisaties in het zonnetje die het goede voorbeeld geven. Ook willen we zo in contact komen met organisaties die juist nog hulp en advies kunnen gebruiken om het thuiswerken te verbeteren en de mobiliteit te verduurzamen.

Bushaltes in regio krijgen nieuwe informatiedisplays

25-01-2021

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel gaan de informatiedisplays bij bushaltes vervangen. In de regio Arnhem-Nijmegen betreft het 431 displays. Eind 2020 is hiervoor de opdracht gegund; in mei 2022 moeten alle nieuwe displays er staan.

Hubert Bruls voorzitter Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen

14-01-2021

In zijn eerste vergadering heeft het algemeen bestuur van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen Hubert Bruls benoemd tot voorzitter. Lucien van Riswijk (burgemeester Zevenaar) is benoemd tot vice-voorzitter. Samen met Helga Witjes (wethouder Lingewaard) vormen Bruls en Van Riswijk het dagelijks bestuur.

Gedeputeerde Staten wil 4,6 miljoen euro voor Innovatielab Connectr uittrekken

14-01-2021

Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland ligt, komt er 4,6 miljoen euro beschikbaar voor Connectr. Provinciale Staten zullen naar verwachting op 3 maart over het ingediende voorstel besluiten.

Ruimte voor grote logistieke bedrijven in regio

05-01-2021

Er is ruim veertig hectare grond beschikbaar in de regio om grote logistieke bedrijven (XXLlogistiek) te kunnen huisvesten. Dat blijkt uit het Regionaal Programma Werklocaties 2021-2024 dat door de portefeuillehouders Economische Zaken uit de regio Arnhem-Nijmegen ter besluitvorming wordt voorgelegd aan zeventien gemeenteraden van de regio. Voorgesteld wordt om 12,5 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het logistieke knooppunt De Grift in Nijmegen. Daarnaast wordt voorgesteld 20 hectare beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van DocksNLD in Montferland dat onderdeel uitmaakt logistieke knooppunt Emmerich, Montferland, Zevenaar.

Slim reizen op en rond de A12

15-12-2020

Het wordt steeds drukker op de A12 Arnhem - Duitse grens. Ander reisgedrag kan helpen de doorstroming op de snelweg te verbeteren. Op de nieuwe website a12slimreizen.nl staan handige informatie, tips en voorbeelden om slimmer te reizen. Met het project A12 Slim Reizen stimuleren bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen anders reizen op dit deel van de A12. A12 Slim Reizen is onderdeel van het programma Slim & Schoon Onderweg van Regio Arnhem Nijmegen.