Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Voorstellen voor versterking samenwerking regio Arnhem-Nijmegen aangeboden aan 18 colleges voor besluitvorming

24-09-2020

De stuurgroep Versterking samenwerking Regio Arnhem-Nijmegen heeft de voorstellen voor de versterkte samenwerking aangeboden aan de 18 colleges van de gemeenten. Het gaat om de visie op de Regio Arnhem-Nijmegen (Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen), de contouren van de regionale agenda, en de Gemeenschappelijke regeling. Behandeling in de colleges zal naar alle waarschijnlijkheid 6 oktober zijn, waarna de stukken aangeboden kunnen worden aan de 18 gemeenteraden.

Regio actief met Europese voorstellen waterstof

24-09-2020

Als onderdeel van de EU Green Deal heeft Europa veel aandacht voor de doorontwikkeling van Europese (groene) waterstoftechnologie. De regio Arnhem Nijmegen is een Europese koploper in deze technologie. Vanuit onze regio zorgt Bureau Brussel er samen met onze regionale stakeholders voor dat we met goede voorstellen voor innovatieve Europese waterstof projecten komen. In dit artikel gaan we in op twee voorbeelden van Europese trajecten die wij hiervoor bewandelen IPCEI en het European Hydrogen Valleys Partnership.

Flexibel werken en slim reizen? Doe je voordeel met Zo Werkt Het!

23-09-2020

Op 22 september 2020 start de landelijke campagne Zo Werkt Het, die werkgevers en medewerkers helpt om flexibel (thuis) te werken en slim te reizen. Zij hebben de afgelopen maanden bewezen dat thuiswerken wérkt. Voorlopig blijft thuiswerken - waar mogelijk - de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je medewerkers om thuis te werken? Hoe houden we de wegen filevrij als mensen toch naar het werk gaan? Zo Werkt Het ondersteunt werkgevers én medewerkers met tools, tips en inspirerende voorbeelden.

1 miljard euro voor groene projecten

23-09-2020

Op 22 september heeft de Europese Commissie de zogeheten Green Deal call open gesteld. Via deze subsidieregeling onder het H2020 programma komt in totaal bijna 1 miljard euro voor duurzaamheidsprojecten beschikbaar. Te denken valt daarbij onder meer aan projecten rond het behoud en beschermen van natuur, een moderne energie-infrastructuur, energie-neutrale (woning)bouwprojecten, het verminderen van uitstoot en het stimuleren en verbeteren van burgerparticipatie.

Europees project energie armoede ingediend

23-09-2020

Onlangs heeft de gemeente Arnhem samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen en met Plymouth City Council als leadpartner bij de Europese Commissie het zogeheten HEET project ingediend. HEET staat voor Householder Empowerment in the Energy Transition. Het voorstel is ingediend onder het zogeheten Horizon 2020 programma.

Snelle fietsroute MaasWaalpad open vanaf 26 september 2020

22-09-2020

Zaterdag 26 september 2020 opent de snelle fietsroute MaasWaalpad tussen Cuijk en Nijmegen. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom om de route te verkennen op deze dag tussen 12.00 en 15.00 uur. Op diverse stands langs de route delen betrokken overheidsorganisaties een kleine attentie of een lekkernij uit.