Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Nieuws

Circulaire werklocaties - de verdiepingsbijeenkomst

24-04-2019

Op 24 april jl is wethouder Carla Koers samen met een delegatie uit de regio AN naar de bijeenkomst van BT geweest in Amsterdam. Het vond plaats op het ABN hoofdkantoor op de Zuidas, in het splinternieuwe Circl gebouw, waar de apparaten op gelijkstroom draaien, minimale veerlichting op zonnestroom nodig is, en de bouw en aankleding heeft plaatsgevonden met tweede hands puien en ramen, hout, en afval. Resultaat is de beste inspiratie. Wethouder Carla Koers vertelt over Arnhem Nijmegen, winnaar BT Awards 2018. De regio heeft duurzaamheid in het DNA, kent veel koplopers - zoals ARN en AVR-, kennisinstellingen en financiële instellingen helpen het MKB en ambities worden waargemaakt zoals bij de inkoop van asfalt, straatstenen en fietspaden en de afname van regionaal opgewekte duurzame stroom. De uitdaging is om ook samen met de provincie Gelderland, voor opschaling te gaan.

Afstemming gemeenten verbetert de woonregio

16-04-2019

"Door als gemeenten meer samen te werken, kunnen we de woningmarkt beter laten passen bij de wensen van onze inwoners", zegt Gea Hofstede namens het samenwerkingsverband Wonen van Regio Arnhem Nijmegen. Hofstede heeft als voorzitter vandaag een regionale strategie aangeboden aan gedeputeerde Josan Meijers van de provincie Gelderland. "We hebben afspraken gemaakt over hoe we de kwaliteit van de woonomgeving in onze regio gaan verbeteren. Ik ben trots op het resultaat. Onze inwoners gaan profiteren van onze afstemming", aldus Hofstede.

Nijmegen en Arnhem krijgen dertien eHubs

12-04-2019

Om schoner vervoer te stimuleren, krijgt Nijmegen tien eHubs en Arnhem drie. Dit zijn plekken waar op wijkniveau voorzieningen voor duurzaam deelvervoer bij elkaar komen. In een eHub staan elektrische deelauto’s die er ook kunnen opladen. Daarnaast kun je er gebruik maken van andere vervoersmiddelen zoals de elektrische fiets, een elektrische bakfiets of het ov. Op die manier moet slimmer en duurzamer reizen makkelijker worden voor weggebruikers. Er wordt ook gekeken of een eHub oplaadruimte kan bieden aan andere elektrische auto’s, scooters of fietsen. Uiteindelijk kunnen er via dit project meer van dit soort eHubs in de Regio Arnhem Nijmegen komen.

Gemeenteraad en college Westervoort bezoeken Brussel

08-04-2019

Op 5 april brachten leden van de gemeenteraad en het college van B&W van de gemeente Westervoort een werkbezoek aan Brussel. Zij werden onder meer rondgeleid in het Europees Parlement en het Europese Huis van de Geschiedenis. Ook kregen zij een presentatie over het Liberation Route project en over het werk van Bureau Brussel.

Een van de deelnemers aan het werkbezoek, fractievolger Gerard Wiegers, concludeerde na het bezoek dat “achter de schermen in Brussel heel wat werk wordt verricht ten behoeve van bedrijven en instellingen in de regio Arnhem Nijmegen”.

Gelders Regionaal Manifest aangeboden

01-04-2019

De zes Gelderse regio’s hebben samen met VNG-Gelderland het Gelders Regionaal Manifest “Samen vol trots vormgeven aan de ontwikkeling van Gelderland” opgesteld en aangeboden aan de nieuwe Staten.

Regionale Energiestrategie (RES)

28-03-2019

In 2019-2020 gaan alle 30 regio's in Nederland, waaronder de Regio Arnhem Nijmegen, aan de slag met de Regionale Energiestrategieën (RES). Dit betekent dat alle overheden en stakeholders samen in beeld gaan brengen wat onze regionale mogelijkheden en ambities zijn ten aanzien van warmtenetten en opwek van duurzame energie. Onze regio heeft al een goede traditie als het gaat om duurzaamheid en we gaan dat nu zeker óók nu voortzetten! In het bestuurlijke overleg in de regio (op 27 maart 2019) is met betrekking tot dit onderwerp nogmaals uitgesproken dat de Regio Arnhem Nijmegen haar steen wil bijdragen aan de landelijke opgave.