Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
17 nov. 2016

Partner Searches: een middel voor Europese samenwerking

Een belangrijke taak van Bureau Brussel is het vinden van Europese partners voor projecten in de Regio Arnhem Nijmegen. Via de netwerken waar de regio lid van is (ERRIN, HyER, Polis) en andere contacten (VNG, HNP, G32, ‘Brussel’) komen vaak partner searches voor deelname aan Europese project(-voorstellen) op het pad van Bureau Brussel.

In de regel zetten wij die gericht door aan de relevante medewerkers of partijen in de regio, met bij voorkeur een advies of aanbod ter ondersteuning. Projectvoorstellen kunnen zich richten op realisatie, kennisuitwisseling of onderzoek.  

Soms zullen we partner searches ook algemeen zoals hieronder verspreiden. Geïnteresseerd in kansen op het terrein van innovatie, circulaire economie, mobiliteit, duurzaamheid, energie en nog veel meer thema’s? Neem met ons contact op! 

  • Geïnteresseerd in Europese kennisuitwisseling op het terrein van jeugdbeleid? Via Bureau Brussel is aansluiting bij het DYPALL Netwerk mogelijk. Dit is een (nog informeel) Europees initiatief van steden en maatschappelijke organisaties met betrekking tot jeugd. Het richt zich specifiek op samenwerking op jeugdbeleid, jeugdparticipatie en (competenties van) jeugdwerkers. Het network heft 30 leden uit 20 Europese landen. Zie ook de website http://dypall.com/about-dypall/   Het netwerk doet veel gezamenlijk Europese projectaanvragen, waarbij voornamelijk gericht wordt op subsidie voor kennisuitwisseling en bijvoorbeeld conferenties (minder gericht op uitvoering van lokale projecten).  

  • De VNG verzorgt met enige regelmaat een overzicht met Europese steden die opzoek zijn naar partners. Deze keer gaat het met name om projecten voorstellen in het sociaal domein (digitale en sociale vaardigheden op de arbeidsmarkt, salafisme, onderwijs): Zie het overzicht