Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
04 dec. 2016

Polis 2017: Europese steden en regio's actief op innovatie en mobiliteit

Van 30 november t/m 2 december vond de Polis conferentie plaats in Rotterdam. Polis is het Europese netwerk van steden en regio’s op het gebied van duurzame mobiliteit, transport en innovatie. 

De Regio Arnhem Nijmegen is lid van Polis en was tijdens verschillende onderdelen vertegenwoordigd door wethouder Arthur Boone (Westervoort, voorzitter PFO Mobiliteit regio Arnhem Nijmegen), wethouder Geert Ritsema (Arnhem) en Harriët Tiemens (Nijmegen).

Arthur Boone over de Polis Conferentie:

“ Het was een ervaring om met andere mensen uit andere landen te praten over mobiliteit! Verbluffend was de grote mate van overeenkomsten je kunt ontdekken tussen de mobiliteitsvraagstukken die schijnbaar in alle landen spelen. Mooi ook om te zien hoe men toch wel naar Nederland kijkt als HET fietsland van Europa en dat gaf ons een mooi platform om Velo-city te promoten, de grootste fietsconferentie ter wereld die in Juni 2017 plaatsvindt in de Regio Arnhem Nijmegen.

Als onderdeel van de conferentie gingen we ook op locatie kijken in Rotterdam. Aan Rotterdam vond ik met name het watertaxi project als openbaar maar toch ook particulier vervoersysteem erg mooi en interessant voor onze regio.

Onze relaties in het netwerk Polis zijn denk ik van groot belang om successen te behalen voor de projecten in de Regio Arnhem Nijmegen. Goed dus om daar vertegenwoordigd te zijn!

Zie ook de Polis website

Arthur Boone