Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
28 nov. 2019

Polis Conferentie 2020 over Duurzame Mobiliteit naar regio Arnhem Nijmegen

De Europese Polis Conferentie 2020 over duurzame mobiliteit vindt op 2 en 3 december plaats in de regio Arnhem Nijmegen. Polis is het Europese netwerk van steden en regio’s op het gebied van duurzame mobiliteit, transport en innovatie. Twee dagen lang worden de meest nijpende onderwerpen op het gebied van stedelijke mobiliteit aangepakt. Polis heeft aan de regio Arnhem Nijmegen en aan provincie Gelderland gevraagd om samen de jaarconferentie te organiseren vanwege de duurzame en vooruitstrevende aanpak van mobiliteitskwesties in de regio.

Europese resultaten boeken met regionale mobiliteitsambities

De Polis Conferentie 2020 moet een impuls geven aan de regionale mobiliteitsambitie en aan de mate waarin er Europese resultaten worden geboekt. Denk hierbij aan het uitvoeren van projecten die met Europese steun worden ontwikkeld. Daarvoor zijn samenwerkingspartners nodig die de regionale kracht kennen. Harriët Tiemens, voorzitter mobiliteit regio Arnhem Nijmegen: “Tijdens deze conferentie kunnen we de duurzame mobiliteitsambities van de regio Arnhem Nijmegen aan Europa tonen. We werken al lang samen met Polis. Het is dus heel nuttig dat zij hun netwerk meenemen." Ook Roeland van der Zee, wethouder mobiliteit gemeente Arnhem, is blij met het binnenhalen van deze internationale conferentie voor de regio: “Polis organiseert een sterke Europese mobiliteitsconferentie en wij doen al veel Europese projecten met ze. De ontwikkelende eHubs in de regio en CleanMobilEnergy zijn daar voorbeelden van. De conferentie biedt ons de kans op nog meer van dit soort oplossingen.“

Samenwerkende Europese steden en regio’s

Polis is een netwerk van 78 samenwerkende Europese steden en regio’s. Samen werken ze aan stedelijke en regionale innovatie en duurzaamheid in mobiliteit. Karen Vancluysen, secretaris-generaal Polis: “We zijn erg trots dat we Polis 2020 ditmaal in de regio Arnhem Nijmegen gaan organiseren. De regionale mobiliteitsambities van Arnhem Nijmegen zijn bij uitstek geschikt voor het succesvol neerzetten van de Europese Polisconferentie’’. Op de jaarlijkse conferentie komen ruim 600 Europese beleidsmakers van Europese steden & regio’s, maar ook van de Europese Commissie. In het programma wordt sterk voortgebouwd op de internationale Velo-city 2017 conferentie en Nijmegen European Green Capital 2018. Zo zal de regio Arnhem Nijmegen zich presenteren met de groene OV-concessie, nieuwe mobiliteitsdiensten zoals eHUBS, internationale treinverbindingen en snelfietsroutes.

Fotobijschrift: Officiële bekendmaking van de Europese Polis Conferentie 2020 in de regio Arnhem Nijmegen

Bekendmaking Polis2020 Harriët Tiemens