Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
24 mrt. 2020

Werk mee aan de Polis conferentie over Europese duurzame en innovatieve mobiliteit

De Regio Arnhem Nijmegen en de provincie Gelderland organiseren op 2 en 3 december 2020 samen met Polis de internationale Polis conferentie over duurzame mobiliteit. Met deze conferentie wil de Regio Arnhem Nijmegen zich samen met provincie Gelderland op de Europese kaart zetten als duurzame, internationale en innovatieve mobiliteitsregio.

Polis is een netwerk van 78 Europese steden en regio’s die samenwerken aan innovatie en duurzaamheid in mobiliteit in steden en regio’s. Op de jaarlijkse conferentie komen zo'n 600 beleidsmakers van Europese steden en regio’s maar ook van de Europese Commissie.

Anders denken over mobiliteit

De regio Arnhem Nijmegen groeit en de behoefte aan mobiliteit verandert. Dat vraagt om een andere manier van denken, die past bij toekomstige stadsontwikkeling. Het anders denken over mobiliteit loopt als een rode draad door het programma, om deelnemers te inspireren. De regio zal zich tonen met de groene OV-concessie, nieuwe mobiliteitsdiensten als eHUBS, grensoverschrijdende mobiliteit (Euregio), snelfietsroutes, de gezamenlijke aanpak om mobiliteitsgedrag te veranderen en duurzame (stads)logistiek. Daarin bouwen we verder op de internationale Velo-city 2017 conferentie en Nijmegen European Green Capital 2018.

Bouw mee aan de conferentie

  • Noteer 2 en 3 december alvast in uw agenda, Musis Arnhem
  • In april gaat er een call for speakers uit: dien een voorstel in!
  • Vanaf maart is het mogelijk om sponsor te worden: presenteer uw organisatie en maak de conferentie mede mogelijk
  • Werkt u in een Europees samenwerkingsverband? Organiseer dan uw Europese bijeenkomst rondom de Polis-conferentie!

Heeft u vragen, ideeën of bent u graag betrokken? Neem contact op met Arnout Smit (arnout.smit@arnhemnijmegen.eu), Johan Leferink (j.leferink@regioan.nl) of Frank Eggen (f.eggen@gelderland.nl).
Wij werken graag samen met u verder aan duurzame mobiliteit in onze regio en in Europa.

Ahmed Marcouch
Voorzitter Regio Arnhem Nijmegen en burgemeester van Arnhem

Christianne van der Wal
Gedeputeerde, provincie Gelderland