Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
13 sep. 2018

Prinsjesfestival wandeling

De provincie Gelderland is dit jaar strategisch partner van het Prinsjesfestival

in Den Haag. Van 13 tot en met 18 september waren er verschillende activiteiten georganiseerd. De bezoeker maakt zo kennis met een innovatief, verrassend, maar vooral ook mooi Gelderland.

Op maandagochtend 10 september heeft de Arnhemse wethouder Jan van Dellen het eerste stuk mee van de Prinsjesestafette meegelopen. Er waren nog een aantal bestuurders uit de regio die vroeg waren opgestaan om deze eerste kilometers van de eerste etappe mee te lopen. Vanuit de gemeente Wijchen en Lingewaard waren er ook estafettelopers naar Nijmegen gekomen om de eerste etappe mee te lopen. Er werd nog een kop koffie gedronken op de Nijmeegse wedren voordat om 07.00 uur het startschot werd gelost door loco commissaris Jan Markink en gedeputeerde Bea Schouten. Burgemeester Hubert Bruls werd nog even snel geïnterviewd door Omroep Gelderland voordat de stoet de Nijmeegse Waalbrug overstak om richting Overbetuwe te lopen. Ook de Economic Board was vertegenwoordigd in de stoet; Marcel Hielkema (voorzitter VNO-NCW Gelderland) liep ook een deel mee van de eerste etappe van de Prinsjesestafette.

Er liepen ongeveer 100 deelnemers mee in deze eerste etappe. Tijdens het lopen werden er gesprekken gevoerd over regionale samenwerking en liepen de deelnemers samen op met de militairen in opleiding die de pas er flink in hielden.

Op donderdagmiddag 13 september tijdens de laatste etappe van Delft naar Den Haag heeft burgemeester Ahmed Marcouch ook meegewandeld. De Gelderse vlag is door hem overhandigd op het Haagse plein aan de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Het was een prachtige zonnige middag en er waren veel mensen op de been in Den Haag, er liepen ongeveer 500 deelnemers mee met de laatste etappe van de Via Gladiola die uitmondde op het Plein.

De Gelderse Ambassade werd feestelijk geopend in Nieuwspoort en ter afsluiting van de dag werd er tijdens het "diner van de toekomst" gekookt door de Cas Spijkers Academie. Er was een "semi-live verbinding" met Papendal waar het jaarlijkse Economic Board event plaatsvond. Burgemeester Marcouch werd geinterviewed samen met Jan Markink en Jochem Schellens van Papendal.