Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
06 dec. 2018

Recordaantal bezoekers Polis conferentie

De jaarlijkse Polis conferentie op 21, 22 en 23 november jongstleden in Manchester heeft een record aantal van ruim 550 bezoekers getrokken. De thema’s die tijdens de conferentie centraal stonden waren onder anderen: verkeersveiligheid, big data, luchtkwaliteit, elektrificatie en stadsdistributie. Wethouder Harriët Tiemens nam namens de regio Arnhem Nijmegen deel aan het slotdebat dat de prikkelende titel “Get out of my space. What do we make room for in our cities?” droeg.

Ook Geert Ritsema van Bureau Brussel was aanwezig bij de conferentie en schreef er deze blog over: https://www.regioan.nl/nieuws/blog-geert-ritsema-1/

Naast vertegenwoordigers van steden en regio’s trok de conferentie ook veel belangstelling van het bedrijfsleven en de Europese Commissie. De burgemeester van Manchester, Andy Burnham, opende de conferentie met een vlammend pleidooi voor schone lucht, meer ruimte voor de fiets en kondigde maatregelen tegen files aan. Tijdens de conferentie tekende de secretaris-generaal van Polis, Karin VanCluysen, namens de aangesloten regio’s en steden (waaronder Arnhem-Nijmegen) de zogeheten ISA-verklaring. In deze verklaring worden stappen aangekondigd die uiteindelijk moeten leiden tot de introductie van nieuwe technologie om de snelheid van voertuigen te beheersen.

Zie https://www.polisnetwork.eu/publicnews/1850/45/Polis-Secretary-General-signs-ISA-manifesto.

De presentaties die tijdens de conferentie werden gegeven zijn te vinden op: www.polisnetwork.eu/2018presentations