Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
20 okt. 2020

Regio Arnhem Nijmegen co-host van online conferentie Polis 2020

Van 30 november tot en met 3 december organiseren Polis, regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland Polis 2020: de Europese conferentie over duurzame en innovatieve mobiliteit in steden en regio's. Deze conferentie vindt door de onzekerheid rondom COVID 19 in virtuele vorm plaats. De regio Arnhem-Nijmegen presenteert zich, binnen de grotere context van Gelderland, met het programmaonderdeel Meet the Dutch. Hierin krijgen deelnemers een serie inspirerende best practices te zien over: (e)HUBS, CleanMobileEnergy & Elaad, Verandering van mobiliteitsgedrag en Duurzame innovaties. De conceptversie van het programma staat online. De inschrijving voor de conferentie start binnenkort, dus check regelmatig de Polis-website.

Innovaties presenteren

Ook al vinden er geen fysieke ontmoetingen plaats in Arnhem en Nijmegen, deze innovatieve mobiliteitsregio is wel de co-host van het online congres. De regio Arnhem-Nijmegen pakt haar kans om innovaties en ontwikkelingen op het gebied van slimme en schone mobiliteit te presenteren aan het Polis netwerk. Dit netwerk bestaat uit 78 Europese steden en regio’s die samenwerken aan innovatieve en duurzame mobiliteit. Op de jaarlijkse conferentie komen circa 600 beleidsmakers van Europese steden en regio’s maar ook van de Europese Commissie.

Anders denken over mobiliteit

De regio Arnhem-Nijmegen groeit en de behoefte aan mobiliteit verandert. Dit vraagt om een andere manier van denken die past bij toekomstige stadsontwikkeling en stedelijke groei. Er zijn slimme en schone oplossingen nodig om steden, wijken, buitengebieden en grensregio’s te verbinden. Onder het motto 'New Urban Connections' profileert Arnhem-Nijmegen zich als een regio die verbindingen legt tussen stad en platteland. En ook over de grenzen van Gelderland heen kijkt naar andere delen van het land en naar Duitsland. Op Polis 2020 tonen de regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland zich met de groene OV-concessie, nieuwe mobiliteitsdiensten als (e)HUBS, grensoverschrijdende mobiliteit (Euregio), snelfietsroutes, de gezamenlijke aanpak om mobiliteitsgedrag te veranderen en met duurzame (stads)logistiek. Daarmee geven ze invulling aan hun ambitie: uitgroeien tot een Groene Metropoolregio.

Virtuele sponsoring

De mogelijkheden om Polis 2020 te sponsoren zijn aangepast aan de digitale conferentievorm. Bedrijven kunnen zich online presenteren en in contact komen met steden, regio’s, de EU en professionals over mobiliteitsinnovaties. Ook is het mogelijk een virtuele beursstand te huren om innovatieve projecten en inspirerende ideeën te presenteren aan congresbezoekers uit heel Europa. Bekijk hier de sponsormogelijkheden.

Meer informatie

Meer weten over Polis 2020? Neem dan contact op met Arnout Smit, Adviseur European Affairs Arnhem Nijmegen City Region, arnout.smit@arnhemnijmegen.eu, 06 43 985 688.