Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
15 okt. 2018

Regio zet zich op de kaart tijdens Europese week van regio's en steden

Op 9 en 10 oktober heeft een bestuurlijke delegatie van de Regio Arnhem Nijmegen de European Week of Regions and Cities (EWRC) bezocht. 27 bestuurders en stakeholders uit de Regio Arnhem Nijmegen zijn het gesprek aangegaan in Brussel over relevante Europese ontwikkelingen en samenwerkingskansen voor de regio.

De EWRC is een jaarlijks terugkerend evenement in Brussel en hét moment voor ontmoeting tussen Europese steden, regio’s en Europese instellingen. Bestuurders hebben nader kennis gemaakt met de Europese agenda van de regio en met de mogelijkheden die Europese ontwikkelingen de regio kunnen bieden. Dit gebeurde tijdens een van de vele honderden conferenties, workshops en recepties die verspreid over heel Brussel gehouden werden.

Ook was de Regio Arnhem Nijmegen aanwezig op de ‘exhibition’ in het conferentiecentrum. Door dit samen met The Economic Board te organiseren, hebben meer dan 700 mensen (bestuurders, Europese Commissie, stakeholders uit Brussel en andere Europese regio’s) kennisgemaakt met onze regionale innovaties via onze ‘Virtual Reality stand over Food, Health and Energy’.

[tekst gaat verder onder afbeelding]

Tweet Economic Board Img 0982

Tijdens de EWRC heeft Bureau Brussel in samenwerking met andere Europese regio’s en steden ook zelf workshops over circulaire economie, waterstof en regionaal/internationaal transport georganiseerd, waarin onder anderen bestuurders en bedrijven uit onze regio, maar ook vertegenwoordigers van de Europese Commissie en andere Europese regio’s en steden aan het woord kwamen.

Door de grote aanwezigheid, bijeenkomsten, aanknopingspunten en aandacht via de Virtual Reality film en ander promotiemateriaal kijken we terug op een succesvolle week.

Het programma van onze regio binnen de EWRC is hier te bekijken.

Resultaten zijn onder andere:

  • Tijdens een bijeenkomst in het gebouw van de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging hebben we laten zien wat onze regio allemaal te bieden heeft op het terrein van circulaire economie. Ook heeft tijdens deze bijeenkomst een interessante uitwisseling van kennis en ervaring plaatsgevonden tussen diverse regio’s, steden, bedrijven en vertegenwoordigers van de Europese Commissie Het programma voor de Circulaire Economie workshop is hier te vinden.
  • We hebben nieuwe partners ontmoet voor het indienen van projectaanvragen bij de Europese Commissie en andere vormen van internationale samenwerking.
  • Er hebben diverse persoonlijke ontmoetingen tussen bestuurders uit de regio en hooggeplaatste Europese functionarissen (Commissie, Parlement, Noordrijn-Westfalen) plaatsgevonden
  • Bestuurders uit de regio hebben beter inzicht gekregen in Europese mogelijkheden voor circulaire economie in onze regio (goede voorbeelden, funding, beleid).
  • Middels onze workshops over het stimuleren van waterstof en elektrische mobiliteit hebben we de regio AN in Europa neergezet als een inspiratiebron voor de waterstof economie en elektrische mobiliteit
  • We verdere mogelijkheden in beeld hebben voor grensoverschrijdende gebiedsontwikkeling (bijeenkomst met Polis en gesprek met Europarlementariër )
  • Regionale stakeholders hebben beter inzicht wat er op de regio af komt met betrekking tot Internationale Handel (Brexit, VS, China)
  • Meer dan 500 mensen hebben in onze stand op de informatiemarkt de VR film over onze regio bekeken.
  • Via de social media kanalen van de EWRC is specifiek aandacht besteed aan de regio Arnhem Nijmegen. Zie onder meer dit dubbelinterview met de Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer en Bureau Brussel medewerker Arnout Smit (https://twitter.com/bureaubrus...)
Tweet Regio Circulair Broodje Brussel