Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
18 dec. 2018

Korte impressie van RegioOverleg(t) op 12 december

Op woensdag 12 december 2018 was het stadhuis van Nijmegen het domein van de Regio Arnhem Nijmegen. De wethouders Duurzaamheid, Economie, Wonen en Mobiliteit vergaderden met hun collega's uit de regiogemeenten. De 4 agenda's kenden een groot aantal onderwerpen. Na afloop van elk PFO is elke voorzitter voor de camera verschenen en heeft verteld wat er zo al op de agenda stond en welke afspraken zijn gemaakt. Nieuwsgierig?

Tijdens de lunch werd door de vicevoorzitter, en scheidend functionerend voorzitter, een presentatie gehouden met als uitdagende titel "Samen (nog) steviger & sterker". Met deze presentatie gaf burgemeester Van Eert 'food for thought' voor onder de kerstboom. De presentatie is zeker de moeite waard en inzicht in de huidige regionale samenwerking, de dilemma's en de uitdagingen. De overwegingen voor onder de kerstboom staan op de laatste sheet. Download de presentatie.

Of bekijk de video over de lunchpresentatie onderaan deze pagina.

Ook de Kring van Gemeentesecretarissen benutte deze ontmoeting van bestuurders en ambtenaren om samen om de tafel te gaan zitten. In hun overleg heeft hebben zij zich onder meer laten informeren door Casper Vogelaar van Alliander over de Regionale Energie Transitie (RES).

Aan het einde van de middag vergaderde het Algemeen Bestuur. De agenda kende naast de eerste wijziging van de begroting 2019 een aantal inhoudelijk agendapunten. Voor een toelichting op de evaluatie van The Economic Board waren directeur Sigrid Helbig en voorzitter burgemeester Hubert Bruls aanwezig. Wethouder Monique Esselbrugge informeerde het Algemeen Bestuur, als voorzitter van de Stuurgroep Regionale Investeringsagenda, over de ontwikkelingen rond de Regionale Investeringsagenda en de (niet gehonoreerde) Regiodeal.

Een formeel moment was de teruggave van de voorzittershamer van de Regio Arnhem Nijmegen door vicevoorzitter Carol van Eert aan de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch. Na het vertrek van burgemeester Herman Kaiser heeft de vicevoorzitter, desgevraagd, de functie van voorzitter ingevuld.

Na afloop van het Algemeen Bestuur is ook een korte videoboodschap opgenomen. Deze kunt u onderaan deze pagina bekijken.

Lunchbijeenkomst

Vlog over het Algemeen Bestuur