Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
17 sep. 2018

RegioSafari Dag 2: Een cocktail van IPKW & ROC & Event Economic Board x Papendal

20180917 Safari Ipkw

De tweede dag van de vierdaagse RegioSafari bood de reizigers een aantrekkelijke tocht door Arnhem. Het gezelschap werd door de gemeente Arnhem ontvangen op Industriepark Kleefse Waard. In een ongedwongen sfeer gaf, na de opening door burgemeester Marcouch, directeur Kevin Rijke een presentatie over de ambitie van deze cleantech campus van de toekomst (website IPKW).

Door Pauline Reijnen (procesmanager Bestuursakkoord) werd aansluitend een toelichting gegeven op het Bestuursakkoord Stedelijk Netwerk Arnhem Nijmegen en de kansen die de Regionale Investerings Agenda biedt voor de regio Arnhem Nijmegen. Hierna was er ruimte voor een wandeling met een bezoek aan twee aansprekende bedrijven: Miscancell (olifantsgras) en Allego (laadpalen) en een aantal creatieve jonge ondernemers.

Vervolgens vertrok de safari naar het ROC Rijn IJssel aan de Middachtensingel. Door directeur Ben Geerdink en zijn team werd de, helaas kleine, delegatie hartelijk ontvangen. Het belang van het MBO werd geduid als motor van de regionale economie en als kennisinstelling die jonge (én minder jonge) mensen voorbereidt op de toekomst.

Na een kijkje in de keuken werd het bezoek aan het ROC tijdig afgesloten om te vertrekken naar Nationaal Sportcentrum Papendal. Hier vond het jaarlijks Event plaats van The Economic Board x Papendal. Voor het verslag van dit event klik op de volgende link: https://theeconomicboard.com/the-economic-board-x-papendal/