Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
22 sep. 2020

Snelle fietsroute MaasWaalpad open vanaf 26 september 2020

Zaterdag 26 september 2020 opent de snelle fietsroute MaasWaalpad tussen Cuijk en Nijmegen. Inwoners en belangstellenden zijn van harte welkom om de route te verkennen op deze dag tussen 12.00 en 15.00 uur. Op diverse stands langs de route delen betrokken overheidsorganisaties een kleine attentie of een lekkernij uit.

Het MaasWaalpad is een nieuwe snelle fietsroute tussen de Campus Heyendaal in Nijmegen en het treinstation in Cuijk. De route is vlak en heeft weinig obstakels. Forensen, scholieren en toeristen fietsen zo sneller naar werk, studie of verblijfplaats. Onderdeel van het MaasWaalpad is een nieuwe brug over de Maas: De Maasover. De fietsbrug levert fietsers - van en naar Cuijck- 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route over de A73-brug.

Lekkernij of attentie

Op zaterdag 26 september 2020 gaat het MaasWaalpad open. De samenwerkende provincies en gemeenten zien af van een officiële openingshandeling in verband met COVID-19 en de bijbehorende maatregelen. We laten de ingebruikname niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom vindt u zaterdag 26 september 2020 tussen 12.00 en 15.00 uur stands langs de route. Hier wacht een lekkernij of een kleine attentie van de samenwerkende organisaties op u. Er is geen vaste starttijd en u kan starten op een willekeurige plek langs de route. Op 7 locaties kunt u stoppen voor een aardigheidje van de betrokken overheidsinstanties:

Provincie Gelderland

Nijmegen (Heyendaal) bij campus, Holwerdapad

Gemeente Nijmegen

Nijmegen, bij de atletiekbanen

Gemeente Heumen

Malden, bij de Heemtuin

Provincie Limburg

Molenhoek, bij Bagijnstraat

Gemeente Mook en Middelaar

Mook, bij de fietsbrug De Maasover

Gemeente Cuijk

Cuijk, bij de fietsbrug De Maasover

Provincie Noord-Brabant

Cuijk, bij treinstation

Veilig en vlot fietsen

De Regio Arnhem Nijmegen werkt aan meer en betere fietspaden in de regio. Met als doel dat meer mensen de fiets nemen om snel, veilig en comfortabel van bijvoorbeeld huis naar werk te reizen. Zo verminderen we het autoverkeer en dus de CO2-uitstoot. Meer fietsers is ook beter voor de bereikbaarheid van de regio. We hebben in de afgelopen jaren dan ook diverse snelle fietsroutes aangelegd, bijvoorbeeld tussen Arnhem en Nijmegen en tussen Beuningen en Nijmegen. Snelle fietsroutes zijn kwalitatief goede en snelle fietsverbindingen waarop je sneller, veiliger en comfortabel kunt fietsen. Een snelfietsroute heeft glad asfalt en is voldoende breed zodat fietsers elkaar veilig kunnen inhalen. Ook kunnen fietsers er goed op doorfietsen, omdat ze waar mogelijk voorrang krijgen op het autoverkeer. Bovendien zijn de routes zo direct mogelijk, met zo min mogelijk barrières. De aanleg van de fietsbrug over de Maas is hier een mooi voorbeeld van. Voor de aanleg en verbetering van (snel)fietsroutes werkt de Regio Arnhem Nijmegen samen met diverse provincies en gemeenten.

Img Maas Waal Sfeer