Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
11 mrt. 2021

Stand van Zaken EU fondsen: bereid je nu voor

In de vorige Brussels Lof keken we al kort vooruit naar de start van de nieuwe EU programmaperiode. Met name tegen het einde van dit jaar komen er weer een aantal Europese fondsen vrij. Graag brengen wij u op de hoogte van de nieuwste fondsen die de meest belangrijke kansen bieden voor de thema’s van de Groene Metropoolregio.

REACT-EU voor innovatie, MKB en duurzaamheid

Op 10 december 2020 hebben de Europese regeringsleiders een akkoord bereikt over Next Generation EU, het Covid-herstelfonds van de Europese Unie. In Nederland wordt een deel van het geld verdeeld via de lopende EFRO programma’s. Voor Oost Nederland betekent dit een uitbreiding van het huidige OP Oost programma 2014-2020.

De doelstelling van het huidige OP Oost Programma blijft daarbij onveranderd van kracht: het versterken van de concurrentiepositie van Oost-Nederland als toonaangevende en innovatieve regio. En het investeren in een slimmere en duurzame regio. De nadruk ligt op investeringen in innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en verduurzaming, die zorgen voor veerkrachtig herstel van de economie.

REACT-EU gelden zijn dichtbij en vragen geen Europese samenwerking. Voor de eerste tranche is ongeveer € 48 miljoen beschikbaar. De minimale subsidie per project is € 600.000. De maximale subsidie is € 5 miljoen. Alle kosten in een REACT-EU project moeten uiterlijk gemaakt en betaald zijn op 31 december 2023.

Website Op Oost - REACT-EU