Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
14 apr. 2021

Start Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen met online talkshow

Op 16 april presenteert het nieuwe samenwerkingsverband Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen zich via een online talkshow. Presentator Raymond Reesink praat met regiovoorzitter Hubert Bruls en diverse regionale bestuurders over de agenda en de opgaven voor de komende jaren. Het feestelijke programma omvat verder muziek door Ruben Hein, een kennisquiz over de regio en een gesproken column door Thomas Verbogt.

U bent van harte uitgenodigd om deze start van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen online te volgen. De show is 16 april van 14.00 - 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot digitaal netwerken via een speciaal door een lokaal bedrijf ontwikkelde tool.

De live-stream is openbaar en te volgen via deze link.

Samenwerkingsverband

De Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen is een samenwerkingsverband van 18 gemeenten. Op basis van een visie en een regionale agenda gaat de Groene Metropoolregio werken aan vijf grote opgaven. Dit in nauwe samenwerking met bedrijfsleven, kennisinstellingen en provincie Gelderland.

Kwalitatieve groei

Met de naam Groene Metropoolregio kiezen de gemeenten voor een balans tussen groei en leefkwaliteit. De regio manifesteert zich door het bijzondere karakter van het landschap en duurzaamheid die in haar DNA zit. De regio staat voor kwalitatieve groei, voor stedelijke ontwikkeling in balans met groene en ontspannen leefkwaliteit en voor het behouden en versterken van typische landschappelijke en culturele waarden.

Gemeenten

De deelnemende gemeenten zijn: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Mook en Middelaar, Lingewaard, Montferland, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.