Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
20 apr. 2017

"The freedom of Cycling" Velo-city 2017

De gemeenten Arnhem en Nijmegen zijn trots Velo-city 2017: The Global Cycling Summit te mogen organiseren. Van 13 tot 16 juni worden meer dan 1.500 deelnemers verwacht uit ca. 80 landen om deel te nemen aan het grootste fietscongres ter wereld.

(Lees verder onder de foto, eigendom van Studio Braaf)

2 Infra

Velo-city 2017 is een uniek evenement waar kennisdeling en kennisuitwisseling door specialisten vanuit de hele wereld op het gebied van fietsbeleid, fietsinfrastructuur en duurzame mobiliteit centraal staan. Er zijn meer dan 200 sprekers uit zo’n 40 landen waaronder Thailand, Australië, China, India,  Chili, Brazilië, Kenia, Zuid Afrika, Rusland, USA, Canada, Italië, Denemarken en Duitsland.

Het hoofdthema van Velo-city 2017 is ‘The Freedom of Cycling’. Fietsen is van groot belang voor het welzijn van onze burgers en het leefbaar maken van onze steden en dorpen. Thema’s als Governance, Infrastructure, People, Bikenomics en Urban Planning zullen centraal staan tijdens het congres. Daarnaast gaat men dieper in op ‘The Dutch Story’ en de relatie van fietsen met gezondheid en duurzaamheid.

Velo-city 2017: hét platform voor ontwikkelingen voor fietsbeleid wereldwijd. Zo zal tijdens het congres de European Cycling Strategy – overhandigd worden aan EU commissaris voor transport en mobiliteit mw. Violeta Bulc.

Bekijk de promo video!

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

Onlangs is het programma bekend gemaakt!

Het inhoudelijke congresprogramma kent verschillende inspirerende key note sprekers, plenaire sessies en meer dan 60 parallel sessies!

  • Geweldige sprekers van over de hele wereld komen hun inzichten, verhalen en onderzoeken presenteren. De keynote sprekers zullen de vijf thema’s uitlichten op elk hun eigen innovatieve manier.
  • In speciale outdoor sessions kunnen congresbezoekers de effecten van Nederlands fietsbeleid in de praktijk ervaren. In samenwerking met het CROW zijn er speciale design workshops georganiseerd en experts van het VVN gaan dieper in op verkeersveiligheid.
  • Een palet van social events zijn bedoeld om de internationale deelnemers met elkaar in contact te brengen en te netwerken met belangrijke partijen in de fietswereld. De welkomstreceptie en het slotfeest zijn in Arnhem. Er gaat een speciale  trein naar Amsterdam en tijdens de Mass Bike Parade fietsen zoveel mogelijk bewoners van de regio mee!
  • Tijdens het congres is er genoeg tijd om te netwerken en innovaties te zijn bij de expo. Naast het congres zullen grote spelers in de fietswereld hun producten tentoonstellen.
  • Er worden verschillende excursies georganiseerd in de regio Arnhem-Nijmegen. Deze inhoudelijke excursies zoomen in op de hoogstaande fietsinfrastructuur en culturele en toeristische hoogtepunten in onze regio.
  • In samenwerking met de Dutch Cycling Embassy is er een pre en post programma. Hierdoor kunnen deelnemers uit verre landen zowel voor als na het congres deelnemen aan fiets gerelateerde activiteiten door heel het land en leren ze onze fietscultuur nog beter kennen!

Wees erbij!

Registratie voor het congres is open. Ervaar ‘The Freedom of Cycling’ in Arnhem en Nijmegen samen met de internationale sprekers en bezoekers! Een unieke kans om dit event mee te maken!

Meer informatie over het congres en registratie kunt u terugvinden op de website: www.velo-city2017.com.

Attendeer uw collega’s via social media (Twitter en Facebook) met de hashtag #VC17