Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
16 mrt. 2020

Update RES Regio Arnhem Nijmegen

Na een aantal lokale ateliers over de opwek van elektriciteit uit zon en wind, was afgelopen week het eerste regionale atelier. Tijdens deze werkbijeenkomst is een totaalbeeld gegeven van de zoekgebieden in Regio Arnhem Nijmegen. Dat is door de stakeholders met enthousiasme besproken en becommentarieerd. In kleine groepen ging het over de wenselijkheid, onwenselijkheid, haalbaarheid en randvoorwaarden van de zoekgebieden. Met die uitkomsten gaat de werkorganisatie van de RES weer verder aan de slag. We gaan ze verwerken in een nieuwe kaart voor de zoekgebieden, die weer zal worden voorgelegd.

Op het onderwerp 'warmtetransitie' wordt de aankomende tijd een aantal nieuwe stappen gezet. In aanloop naar de concept RES wordt de huidige warmtestructuurkaart nader verfijnd voor de stedelijke clusters Arnhem en Nijmegen. Daarnaast start in samenspraak met de andere regio's binnen Gelderland de derde fase van het (provincie)brede warmteonderzoek: de uitvoering van drie tot vier quickscans op haalbaarheid van warmte voor specifieke locaties per regio.

Ten slotte is afgelopen week de website gevuld. Op res-regioan.nl vindt u alle informatie over de RES Regio Arnhem Nijmegen overzichtelijk bij elkaar.