Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
20 mrt. 2019

Verkiezingen voor het Europees Parlement, hoe zit dat?

Op 23 mei 2019 vinden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Maar wat is de rol van dat Parlement eigenlijk? En wat betekent dat concreet voor Nederland? Zijn de partijen in het Europees Parlement hetzelfde als in de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer? Waarom zou je eigenlijk gaan stemmen? Op 18 april laat Historica drs. Liane Vissers ’t Hof zien hoe de processen werken en wat jouw invloed kan zijn op de Europese politiek.

Drs. Liane Vissers ’t Hof

Liane Vissers van ’t Hof is historica. Vanaf 1985 docent geschiedenis, maatschappijleer en aardrijkskunde. Tijdens haar loopbaan is zij zich in het kader van internationalisering binnen het tweetalig onderwijs bezig gaan houden met de Europese samenwerking en allerlei andere grensoverschrijdende onderwerpen. Zo heeft ze samen met collega’s, een professioneel filmbedrijf en leerlingen een 9-delige dvd-serie over de EU gemaakt die op 300 scholen is gebruikt. Voor haar inspanningen heeft zij een medaille gekregen van ‘le Fondation du Mérite Européen”, tegelijkertijd met Edmund Wellenstein en Gijs de Vries.

Locatie en tijdstip

De lezing wordt gehouden in de Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29 te Nijmegen.
De aanvang is om 19.00 uur, om 20.45 sluiten we uiterlijk af.
De toegang is gratis.

Aanmelden

Graag aanmelden. Dit kan door een mailtje te sturen naar europa@nijmegen.nl of te bellen: 024-329 90 36.

De lezing van Neios wordt mede mogelijk gemaakt door Europe Direct Nijmegen. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Nijmegen. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren.