Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
25 jun. 2020

Regio Arnhem – Nijmegen en Foodvalley onderdeel van verkiezingscampagne ‘Nederland Slim Benutten’

De provincies Gelderland en Overijssel slaan de handen ineen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Met de campagne ‘Nederland Slim Benutten’ wil Oost-Nederland laten zien welke mogelijkheden hier liggen. Ook streven ze naar een evenredige vertegenwoordiging uit Oost-Nederland in de nieuwe Tweede Kamer. De regio’s Arnhem – Nijmegen en Foodvalley maken beide onderdeel uit van de campagne. Arnhem - Nijmegen focust zich in de campagne op 'Ruimte voor grote transitie-opgaven' en 'Ruimte voor ontwikkeling van sleuteltechnologieën'. Regio Foodvalley zet in op 'Ruimte voor betaalbaar wonen' en 'Ruimte voor transitie van de landbouw'.

Food, Health en Energy

De campagne ‘Nederland Slim Benutten’ bestaat onder meer uit de website nederlandslimbenutten.nl en een e-card die naar de politieke partijen wordt gestuurd. De regio Arnhem – Nijmegen richt zich in de campagne op de thema’s Food, Health en Hightech, en Energy. Zo wil de regio laten zien dat hier door bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen samengewerkt wordt aan het versterken van de innovatiekracht in een groene regio – de poort naar Noordrijn-Westfalen – met een bijzondere woon- en leefkwaliteit.

Regio Foodvalley zet volledig in op haar expertise als proeftuin op het gebied van innovaties in Food. Ze profileert zichzelf als dé plek waar wordt ingezet op de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Hiervoor roept de regio de overheid om tot een Nationaal Actieprogramma voor de land- en voedselsector te komen.

Nederland Slim Benutten

Commissaris van de Koning van Gelderland John Berends: “Met ‘Nederland Slim Benutten’ sporen we onder meer met een e-card politieke partijen aan om gebruik te maken van de Kracht van Oost, de regio’s te ondersteunen en de aangedragen oplossingen beschikbaar te stellen aan de rest van Nederland.”

Naast de twee provincies en de regio Arnhem – Nijmegen en Foodvalley, maken ook de Cleantech Regio, Regio Achterhoek, FruitDelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle onderdeel uit van de campagne Nederland Slim Benutten.