Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
20 apr. 2017

Voorbij de startblokken; de laatste meters

De afgelopen weken vonden de laatste interviews plaats. Twee groepsinterviews, in Nijmegen en Westervoort, waren gepland voor de doelgroep raadsleden van alle 19 gemeenten. Ruim 20 raadsleden gaven gehoor aan de uitnodiging.

De laatste groepsbijeenkomst, uit een reeks van ruim 30 interviews, was op 10 april jl. met het Bestuurlijk Overleg. Door het Kenniscentrum is daar een eerste doorkijk gepresenteerd op de resultaten. Deze doorkijk gaf voldoende aanleiding voor een energieke gedachtenwisseling. Het Kenniscentrum legt nu de laatste hand aan de eindrapportage. Deze verschijnt eind april.

Het Bestuurlijk Overleg heeft op 6 april jl. het voorstel van de Evaluatiecommissie overgenomen over de behandeling van het eindrapport. Het Voorzittersoverleg (bestaande uit de 4 voorzitters van de PFO's en de fungerend voorzitter) voorziet de aanbevelingen van een concreet Plan van Aanpak. Het eindrapport "Voorbij de Startblokken" en het Plan van Aanpak worden besproken in een extra Bestuurlijk Overleg op 2 juni 2017. Dan zijn de gemeenten aan zet. Het Bestuurlijk Overleg ontvangt graag in de 1e week van oktober eventuele reacties. Het Bestuurlijk Overleg wil op 26 oktober 2017 tot concrete besluitvorming komen.