Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
26 jan. 2021

Wie zijn de beste (thuis)werkgevers van 2020?

Het programma Slim & Schoon Onderweg van onze regio is op zoek naar de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar 2020. Het thuiswerken in coronatijd zorgt voor minder autoverkeer en daardoor voor een beter bereikbare en beter leefbare regio Arnhem-Nijmegen. Met de award voor de Beste (Thuis)Werkgevers zetten we organisaties in het zonnetje die het goede voorbeeld geven. Ook willen we zo in contact komen met organisaties die juist nog hulp en advies kunnen gebruiken om het thuiswerken te verbeteren en de mobiliteit te verduurzamen.

Door COVID-19 moesten mensen die thuis kúnnen werken in korte tijd een fijne en productieve thuiswerkplek creëren. Dit vaak gecombineerd met een partner die ook vanuit huis werkt, thuisscholing van jonge kinderen én met nieuwe middelen om met collega’s en klanten te blijven communiceren. Ook de mensen die wel gewoon op locatie moesten werken, hebben zich moeten aanpassen door op andere manieren of tijden naar hun werk te reizen. Gelukkig hebben tal van organisaties zich ingespannen om deze nodige aanpassingen te faciliteren voor hun werknemers, ook in onze regio Arnhem-Nijmegen.

Zo Werkt Het Award 2020

Als blijk van waardering voor deze organisaties gaat ons programma Slim & Schoon Onderweg samen met andere mobiliteitsnetwerken in Nederland op 16 maart (1 jaar na de start van de eerste lockdown) een award uitreiken aan de Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar. Werknemers kunnen hiervoor hun organisatie nomineren via www.zowerkthet.nl/award. Op 16 maart worden de awards uitgereikt in vier verschillende poules, zo maken zowel kleinere start-ups als de multinationals kans op de eervolle prijs. Ook benoemt elk regionetwerk trotse regionale winnaars. Slim & Schoon Onderweg zal dit doen voor de regio Arnhem-Nijmegen. Daarnaast maakt de werknemer die zijn of haar werkgever nomineert kans op leuke prijzen zoals een e-bike.

Bijzondere initiatieven

De winnende werkgevers worden gekozen uit de nominatie-inzendingen van werknemers door heel het land. Werknemers kunnen hierbij een motivatie geven over de bijzondere initiatieven binnen hun organisatie van het afgelopen jaar. Zo heeft de ene werkgever inspirerende digitale events georganiseerd om de teamspirit erin te houden, een ander zorgde dat zijn werknemers een deugdelijke inrichting van hun thuiswerkplek ontvingen en weer een ander verzorgde met regelmaat voedzame thuislunches voor zijn personeel.

Onderdeel van campagne Zo Werkt Het

De campagne Beste (Thuis)Werkgevers van het Jaar is onderdeel van de grotere, landelijke campagne Zo Werkt Het. Zo Werkt Het is een initiatief en samenwerkingsplatform van diverse regionetwerken in Nederland, zoals het programma Slim & Schoon Onderweg. Slim & Schoon Onderweg is een programma binnen de opgave Verbonden Regio van de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Dit programma werkt aan gedrags- en mobiliteitsprojecten en campagnes voor flexibel werken en duurzaam reizen. Met relevante tools, tips & tricks helpen Slim & Schoon Onderweg en Zo Werkt Het organisaties om flexibel werken en duurzaam reizen nog beter te faciliteren voor hun werknemers. Om zo samen naar een bereikbare, schone en leefbare regio toe te werken.

Meer informatie

Zo Werkt Het Werkgever Van Het Jaar