Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu
06 dec. 2018

Workshop Europees batterijen op 11 december

Om Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te informeren over wat er Europees qua beleid en financiering speelt op het gebied van batterijen, organiseert de Nederlandse Permanente vertegenwoordiging in Brussel op 11 december een workshop. De workshop zal plaats vinden van 14-16 uur, gevolgd door een netwerk receptie, op de Korenberglaan 4 in Brussel.

Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 7 december via bre-ez@minbuza.nl met vermelding van uw naam, organisatie en uw specifieke belangstelling.

De workshop, waar Innoenergy, de Europese Investeringsbank en vertegenwoordigers van verschillende diensten van de Europese Commissie aanwezig zullen zijn, heeft een interactief karakter. Naast een plenair deel zal er de mogelijkheid bestaan om met de aanwezige experts van de Europese instellingen te spreken over kansen die de initiatieven kunnen bieden voor uw organisatie.

Sinds de lancering van de European Battery Alliance door Europese Commissie Vice-Voorzitter Sefcovic in oktober 2017, vinden in EU verband in toenemende mate activiteiten plaats rondom batterijen, zowel gericht op onderzoek & innovatie, manufacturing als circulaire economie (zie o.a. https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/european-battery-alliance_nl). Uit dit initiatief is in februari 2018 het strategische actieplan batterijen voortgekomen, mede vanuit Innoenergy (http://www.innoenergy.com/eit-innoenergys-role-within-the-european-battery-alliance/). De verwachting is dat deze initiatieven nu maar ook in de komende jaren zullen leiden tot verdere inzet en financiering vanuit Europa.