Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Vier dagen inspiratie met 'Meet the Dutch' op Polis 2020

Meet The Dutch 1200 X 630 Web@4X 768X403

De online conferentie Polis 2020 staat in de startblokken. Van 30 november tot en met 3 december organiseren de regio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland deze Europese conferentie over duurzame mobiliteit. Ze presenteren zich met het programmaonderdeel ‘Meet the Dutch’. Elke dag staat er een inspirerend praktijkvoorbeeld op het programma. Volg het programma vier dagen van 13.15 – 13.45 uur, live vanuit de studio in Arnhem. Via deze link kun je inschrijven voor Polis 2020.

Elke dag live vanuit de studio

Het vierdaagse programma van Meet The Dutch is elke dag van 13.15 – 13.45 live te volgen vanuit Industrial Studio’s in Arnhem:

  • maandag 30 november – Mobility Hubs
  • dinsdag 1 december – Smart charging the city
  • woensdag 2 december – Changing mobility behaviour
  • donderdag 3 december – Creating a zero emission corridor

Er is ruimte voor interactie met de studiogasten. Via een luchtige poll kun je vragen beantwoorden over ‘The Dutch’. Tijdens de sessie kun je via de chat inhoudelijk reageren.

Ma 30 november – Mobility Hubs


De eerste conferentiedag begint met ‘Mobility Hubs’. Hoe verbinden we fietsen, lopen, openbaar vervoer en gedeelde mobiliteit? Maak kennis met de oplossingen in Nijmegen, op het treinstation en de eHUBS!

Spreker: Jasper Meekes (senior beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit), j.meekes@nijmegen.nl

Di 1 december – Smart charging the city

Op de tweede conferentiedag staat ‘Smart charging the city’ op het programma. Binnen het CleanMobilEnergy-project ontwikkelt de gemeente Arnhem een innovatief energiebeheersysteem. Steden kunnen daar meer schone mobiliteit en schone energie mee opwekken en de impact op het net tot een minimum beperken. Dit interoperabele energiebeheersysteem (iEMS) is nu ontwikkeld, volledig open source en gratis beschikbaar voor Europese steden met ambitieuze plannen voor schone mobiliteit en energie.

Sprekers: Peter Swart (senior bestuursadviseur), Peter.Swart@arnhem.nl Lonneke Driessen, directeur Open Charge Alliance.

Woe 2 december – Changing mobility behaviour

Op de derde conferentiedag laten we aan de hand van het project ‘Slim Spitsen’ in Nijmegen zien hoe je reisgedrag kunt veranderen in de richting van duurzame mobiliteit. En hoe je mensen kunt stimuleren om active modes te gaan gebruiken.

Spreker: Klaas Jan Gräfe (programmamanager Slim & Schoon Onderweg), k.grafe@nijmegen.nl

Do 3 december – Creating a zero emission corridor

Op de laatste conferentiedag is ‘Creating a zero emission corridor’ de afsluiter van het programma Meet the Dutch. Duurzaam vervoer over de binnenwateren is een van de speerpunten van de Green Deal. In de regio Arnhem-Nijmegen werken bedrijven, lokale overheden en kennisinstellingen samen aan het ontwikkelen en implementeren van zero emissie scheepvaartoplossingen. Dat combineren ze met het opwekken van schone energie op land om bereikbaarheid, luchtkwaliteit en CO2-uitstoot te verbeteren.

Sprekers: Henk Nijhuis (senior adviseur luchtkwaliteit), h.nijhuis@nijmegen.nl Geert Ritsema (European Affairs Advisor), geert.ritsema@arnhemnijmegen.eu

Bekijk hier het hele programma van Polis 2020. Bekijk de Polis website.