Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Regionale Energiestrategie (RES)

RES Arnhem Nijmegen: energietransitie van, voor en door de regio

In 2030 willen we wereldwijd en ook in Nederland 49% minder CO2 uitstoten dan in 1990. Samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en volksvertegenwoordigers zoeken we naar mogelijkheden om energie duurzaam op te wekken. Bijvoorbeeld via zonnevelden, windturbines en warmtenetten. Dat houdt niet op bij de gemeentegrens. Daarom maken we onze plannen als regio, met een Regionale Energiestrategie (RES).


Concept bod
“Wij gaan voor 1,68 TWh in onze regio. Met ons plan leveren we een substantiële bijdrage aan de 35 TWh duurzame elektriciteit die we met alle 30 energieregio’s in Nederland samen willen opwekken in 2030”, aldus Harriët Tiemens, bestuurlijk trekker en wethouder Duurzaamheid van gemeente Nijmegen. Het concept bod is het resultaat van een gezamenlijke inzet en werd op 23 september 2020 unaniem aangenomen door de betrokken overheden.
> Lees verder

Banner naar pagina voor volksvertegenwoordigers

Meedoen

Als belanghebbende zijn er meerdere momenten waarop u kunt meepraten. Onder Meedoen en Kalender leest u hoe en wanneer dat kan. Wilt u als inwoner meedoen en meedenken, dan is uw gemeente het eerste aanspreekpunt. Klik hieronder op de link naar uw gemeente.

Opgeven nieuwsbrief RES Arnhem Nijmegen