Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Meedoen

De RES maken we samen. Daarom nodigen we u graag uit om mee te praten. Als belanghebbende over regionale thema's, over participatie aan de participatietafel of als inwoner bij een van de lokale bijeenkomsten over de energietransitie. Wij doen een speciale oproep aan jongeren om mee te praten over de energietransitie die van het grootste belang is voor hun toekomst.

Procesfoto4

Regionale thema's

Al vanaf het begin denkt een brede groep belanghebbenden mee over de totstandkoming van de RES. Op onze uitnodigingslijsten voor de bijeenkomsten staan meer dan 500 adressen. Dat zijn onder andere energiecoöperaties, ondernemers, agrariërs, natuur- en milieuorganisaties, onderwijsinstellingen, wijkverenigingen, terreinbeherende organisaties en actieve inwoners.

In de aanloop naar de RES 1.0 zijn er bijeenkomsten in december 2020, januari 2021 en februari 2021 waarop deze groep stakeholders kan meepraten over de RES.

Bent u vertegenwoordiger van één van bovenstaande groepen en wilt u meepraten? Abonneer u dan op de nieuwsbrieven Elektriciteit en/of Warmte. U ontvangt dan vanzelf de uitnodigingen voor de bijeenkomsten.


Visual Meepraten Res

Lokale plannen

Als u vooral interesse heeft in wat er bij u in het dorp of de stad gaat gebeuren, dan zijn de bijeenkomsten bij u in de gemeente het meest interessant. Op deze bijeenkomsten gaat het bijvoorbeeld over de warmtetransitie, of over locaties voor windturbines en zonnevelden, hoe deze in het landschap kunnen worden ingepast, hoe u mee kunt praten en hoe u en anderen er financieel profijt van kunnen hebben.

Waar en wanneer er lokale bijeenkomsten zijn, leest u op de website van uw gemeente. Klik hier voor een overzicht met alle links naar de gemeentewebsites.


99721508 S

Participatietafel

Aan de participatietafel zitten personen die vanuit hun werk of persoonlijke interesse ideeën hebben over participatie. Zij denken mee over vragen als: hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen bij de RES Arnhem Nijmegen betrekken? En hoe doe je dat zo goed mogelijk? En op welke thema's?

Meer weten over de participatietafel? Lees hier verder.


Jongeren Klimaat Laura Ponchel Fossielvrij Nl Web

Oproep jongeren

De RES is belangrijk voor de toekomst van Regio Arnhem Nijmegen. Jongeren zijn onderdeel van deze toekomst, in onze regio zijn jongeren dan ook een belangrijke partij. Klimaat en Energie Koepel (KEK), Hope XXL, Jonge Klimaatbeweging en AGREEn praten mee.

Wil je als jongere samen met andere jongeren meedenken over de opwek van duurzame elektriciteit en over het warmtevraagstuk? Stuur een e-mail naar Dagmar de Wilde. Zij is de vertegenwoordiger van Jong RES Arnhem Nijmegen.