Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Meedoen

De RES maken we samen. Daarom nodigen we u graag uit om mee te praten. Over regionale thema's, aan de participatietafel of als inwoner bij een van de lokale bijeenkomsten over nieuwe locaties voor zon- en windprojecten. Wij doen een speciale oproep aan jongeren om mee te praten over de energietransitie die van het grootste belang is voor hun toekomst.

Regionale thema's

Al vanaf het begin denkt een brede groep belanghebbenden mee over de totstandkoming van de RES. Op onze uitnodigingslijsten voor de bijeenkomsten staan meer dan 500 adressen. Dat zijn onder andere energiecoöperaties, ondernemers, agrariërs, natuur- en milieuorganisaties, onderwijsinstellingen, wijkverenigingen, terreinbeherende organisaties en inwoners.

In de aanloop naar de RES 1.0 zullen zij vooral meedenken over thema's die voor de hele regio van belang zijn.

Wilt u meepraten? Abonneer u dan op de nieuwsbrieven Elektriciteit en/of Warmte. U ontvangt dan vanzelf de uitnodigingen voor de ateliers en stakeholderintermezzo’s.

Lokale projecten

Als u vooral interesse heeft in wat er bij u in het dorp of de stad gaat gebeuren, dan zijn de bijeenkomsten bij u in de gemeente het meest interessant. Op deze bijeenkomsten gaat het over de locaties van windturbines en zonnevelden, hoe ze eruit gaan zien, hoe u mee kunt praten en hoe u en anderen er financieel profijt van kunnen hebben.

Waar en wanneer er lokale bijeenkomsten zijn, leest u op de website van uw gemeente. Klik hier en scroll naar beneden voor een overzicht met alle links naar de gemeentewebsites.

Participatietafel

Aan de participatietafel zitten personen die vanuit hun werk of persoonlijke interesse ideeën hebben over participatie. Zij denken mee over vragen als: hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen bij de RES Arnhem Nijmegen betrekken? En hoe doe je dat zo goed mogelijk? En op welke thema's?

Meer weten over de participatietafel? Lees hier verder.

Oproep jongeren

De RES is belangrijk voor de toekomst van Regio Arnhem Nijmegen. Jongeren zijn onderdeel van deze toekomst, in onze regio zijn jongeren dan ook een belangrijke partij. Klimaat en Energie Koepel (KEK), Hope XXL, Jonge Klimaatbeweging en AGREEn praten mee.

Wil je als jongere samen met andere jongeren meedenken over de opwek van duurzame elektriciteit en over het warmtevraagstuk? Stuur een e-mail naar britt@agreen.nl

Procesfoto4