Schrijf u in voor onze nieuwsbrief Sluit notificatie
Menu

Meedoen

In Regio Arnhem Nijmegen werken 16 gemeenten, 3 waterschappen 1 provincie en Liander samen met zoveel mogelijk andere belanghebbenden aan de RES. U kunt ook meedoen. Wij doen een speciale oproep aan jongeren om mee te praten over de beslissingen die van het grootste belang zijn voor hun toekomst.

Onder de afbeelding leest u welke partijen meedoen en hoe jongeren kunnen meedoen.

Gemeenten:
Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Heumen, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Waterschappen:
Rijn en IJssel, Rivierenland, Vallei en Veluwe.

Provincie:
Gelderland

Netbeheerder:
Liander
De netbeheerders hebben een speciale rol in de RES: zij bekijken wat de impact van de plannen is op het toekomstige warmtenet en het elektriciteitsnet. Bekijk hier de video over de rol van de netbeheerders.

Stakeholders:
Wij proberen een zo breed mogelijke groep stakeholders bij de totstandkoming van de RES te betrekken. Op onze uitnodigingslijsten voor de bijeenkomsten staan bijna 500 adressen. Dat zijn onder andere energiecoöperaties, ondernemers, agrariërs, natuur- en milieuorganisaties, onderwijsinstellingen, wijkverenigingen, terreinbeherende organisaties en inwoners.

Wilt u meepraten? Abonneer u dan op de nieuwsbrieven Zon & wind en/of Warmte. U ontvangt dan vanzelf de uitnodigingen voor de ateliers en stakeholderintermezzo’s.

Oproep jongeren

De RES is belangrijk voor de toekomst van Regio Arnhem Nijmegen. Jongeren zijn onderdeel van deze toekomst, in onze regio zijn jongeren dan ook een belangrijke stakeholder in het proces. Partijen zoals Klimaat en Energie Koepel (KEK), Hope XXL, Jonge Klimaatbeweging en Agreen praten mee.

Wil je als jongere samen met andere jongeren meedenken over de opwek van duurzame elektriciteit en over het warmtevraagstuk? Stuur een e-mail naar britt@agreen.nl

Procesfoto4